Referenciák

Szakértői, és vizsgáztatói tevékenység

2003. óta végzett szakmai, szakértői tevékenységek

Köpölyözés oktatófilm készítése.

2003 júniusában elkészült az a hiánypótló oktatófilm, amely által az alternatív terápiákban széles körűen alkalmazott köpölyözés hatásairól, használatáról és több konkrét betegség kezeléséről kaphatnak szakmai információkat az érdeklődők. Az oktatófilmet Magyarországon és külföldön több intézmény is felvette az oktatói segédanyagai közzé.

„A testgyertyázás módszerei” tankönyv írása, lektorálása

2007 őszén már második kiadását érte meg a test- és fülgyertyázásról szóló tankönyv, amelyet hiánypótlónak lehet mondani mind az otthoni, mind az alternatív terápiákat hivatásszerűen alkalmazók körében. A könyvben gyakorlati tanácsokat olvashatnak a fül- és testgyertyázás lehetőségeiről és alkalmazásáról.

2003-tól a Természetgyógyászati képzés és Vizsga kérdéseivel foglalkozó bizottság tagja.

2001-2020 között végzett oktatói/előadói tevékenységeim

LISTA MEGTEKINTÉSE

Családállítás önismereti csoport visszajelzései

Az alábbiakban családállítás önismereti csoportok résztvevőinek visszajelzéseit tekintheti meg. A felvételeken, illetve leírásokban szereplő személyek hozzájárultak a videók és szöveges visszajelzések elkészítéséhez és közzétételéhez!

“Tudom, hogy dolgoznom kell a dolgokon, csak nem igazán tudom, hogy hogy. Próbáltam tudatosítani
magamban, hogy nem vagyok egyedül, esténként hallgatok előadásokat önismeretről és Istenről és
újra bevezettem a jógát, mert attól kicsit jobban érzem magam. Lehet túl gyorsan várom a változást,
de remélem idővel jobb lesz.
Sokszor érzem jól magam, fel is tudom idézni. Gunagrihát és Pál Feri atyát hallgattam mostanában.
Mindig kicsivel egyre jobban érzem magam. A vizsgaidőszak stresszel, de szakítok időt arra is, hogy
meg tudjak nyugodni. Sajnos a gyomrom eléggé megszenvedte ezt az évet, de remélem majd idővel
helyre jön. Nekem már az is jó, hogy könnyen el tudtam aludni itt is.”

Egy egyetemista

“Ami azóta történt, hogy nagy erőkkel elkezdett pozitív irányba fejlődni a kapcsolatom a
főnökömmel. Nagy erővel megindult a pozitív energia.
Szóval azt kell mondjam, remekül vagyok! 🙂
Egyre inkább érzem a változásokat, és csütörtök-péntekre végre kaptam olyan jeleket, melyek
megerősítették ezeket a megérzéseimet. Ettől megnyugodtam, de nagy munka vár rám jövőre.
Folyamatosan figyelek arra, hogy meghallgassam és ha kell elfogadjam, átgondoljam a másik
véleményét.
Köszönöm még egyszer az önismereti napon tapasztaltakat, jövőre megint találkozunk majd
valahol! :)”

Timi, Budapest

“Köszönöm érdeklődésedet, minden rendben van. A helyzet annyiban változott a családdal kapcsolatban, hogy tényleg harag nélkül tudtam velük találkozni, és a húsvéti ünnepeket közösen eltölteni. A munkahelyemen váltok 1,5 év után.
Egyenlőre “csak” ennyit tudok csak mondani a helyzetemről, figyelem magam… 🙂
Úgy tűnik a szülőkkel és testvérekkel realizálódott a kapcsolat, vagy legalábbis normális keretek között tudunk találkozni, beszélgetni egymással. Harag és egymás piszkálása nélkül lehet találkozni velük.”

Egy családapa

“Köszönöm szépen a választ! 🙂
Rájöttem, hogy legnagyobb feladatom megtanulni az elengedést és a ragaszkodást és a megfelelési kényszert. Sajnos rossz példát láttam a családomban.
Párkapcsolatban is eléggé görcsös voltam és eléggé görcsösen kötni akartam magamhoz az páromat. Tudom, hogy az is haladás, hogy erre rájöttem. Ezen a héten ezeken a dolgokon gondolkodtam leginkább.

Egy hét telt el az Önismereti nap óta.

Utána egy-két nappal nagyon fáradtnak éreztem magam. Kavarogtak bennem a gondolatok, érzések.
Rendszeresen meditálok és gondolkodom az általam felírt 4 élethelyzeten, amin dolgozni szeretnék (szülő-gyerek kapcsolat, párkapcsolat, munkahely, hivatás).
Egyelőre nagy változások nem történtek, illetve talán jobban jönnek a felismerések, hogy mi miért történik velem.
Egy 12 éves párkapcsolatból jöttem ki fél éve, sokat gondolkodom, mit kellene majd másképp csinálnom, hogyha jön a következő.
Voltam állásinterjún a héten, de ha fel is vesznek, nem szeretném elvállalni, több okból sem.
Keresek tovább…
Egyelőre ennyi. :)”

Anonim

“Most jött el az ideje, hogy válaszoljak érdeklődésedre a veszteség napról..mivel elég sokáig dolgozott bennem.
Azt érzem most, hogy az elengedési folyamat lezajlott, és helyette épül bennem más, ami új.
A papírokat másnap elégettem a mécsessel együtt, viszont a szimbólumomat ott felejtettem a teremben. Nem baj, úgyis bennem él!
Amit ott megéltem azon a napon arra csak azt tudom mondani, hogy nagyon sok minden történt, minden gyakorlat elindított valamit és akkor ott nem is tudtam, hogy ebben az összevisszaságban mi is zajlik bennem igazából. Az utána következő napokban csitult le az egész , és egyszer csak azt éreztem, hogy megtörtént az elengedés. Máshogy kezdtem el érezni, máshogy gondolkodni. Jöttek új jelek kívülről is, hogy miben változott a belső
világom,sőt az új érzésekről az új látásmódomról már beszélni is tudok.
Ez nagyon jó volt!!Éreztem a belső erőmet, és hogy igaz amit mondok, mert a valódi érzéseim vezettek..Ezen a folyamaton segített át engem a Veszteség napja 🙂
Még egy észrevétel, azóta nézegetem a kiadó kis üzlethelyiségeket és játszom a gondolattal, hogy vajon megfelelő lenne e számomra és a klienseim számára…ez olyan jó !!!

Nagyon köszönöm a sok segítséget amit az a nap és Te adtatok!”

Bea, Budapest

“Olyan nehéz megtalálni a változásokat, mert van amit észre sem veszek….. De amit felfedeztem, hogy szokásaim változnak meg, amit még én is furcsállok, pl. rendezvényeken mindig szerettem hátul meghúzódni, most pedig bátran mentem előre… Amit még érzek változást, hogy tudatosan egyre jobban odafigyelek a gyengeségeimre, és ha nem is minden alkalommal, de van amikor le tudom győzni őket.

Az önismereti nap után nagy változást még nem érzek, talán annyit,hogy bátrabban fel merem vállalni magam és a véleményem, egyre többször el tudok vonatkoztatni attól, hogy mit gondolnak rólam mások. Elfogadom magam és mintha kezdenék bízni magamban. Viszont nem tudom magam teljesen átadni az Univerzális erőknek, a megérzéseimnek.
Az Önismereti nap után a legszembetűnőbb változás, ha egyszóval kellene jellemezni magam, hogy aktív lettem…. nem húzom el az időt a bizonytalanságommal, hogy még ezt meg tudom csinálni vagy nem…., hanem a feladatra koncentrálok és csinálom a teendőimet, nem adok helyet a bizonytalanságnak,de ha mégis elbizonytalanodnék egy pillanatra, akkor is biztatom magam, hogy meg tudom csinálni, és igen, szombat óta mindig sikerült is a terveimet véghez vinni.
Nagyon élvezem ezt a változás, és hálás vagyok mindennap, hogy ott lehettem az Önismereti
napon és ennyi pozitív élményt kaptam! Hálás köszönet érte Neked!”

Ilona

2008 óta dolgozom masszőrként. Gyógymasszázzal kezdtem és azóta sok masszázs-típussal bővítettem a tudásomat. Zoli egy olyan világot nyitott meg előttem, ami után elhatároztam, hogy ezen a vonalon fogok tovább tanulni talán egy életen át…

Csodálatos 3 napban volt részem, nem csak a szakmai tudást illetően, hanem a meditáció, a csoportos energiák megérzékelése, és eddig ismeretlen új gyógymódok megismerése terén. Idegenekként érkeztünk, és testvérekként távoztunk. Majdnem egy hét telt el, és még mindig a hatása alatt vagyok. Az a tudás, és hozzáállás, amit a Zolitól láttam elmondhatatlan. Köszönök mindent! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
(Erika 48)

Akne kezelésének beszámolója

“Kamaszkoromban nagyon pattanásos voltam, sőt aknés. Se a bőrgyógyászati kencék, kezelések nem használtak, se az, hogy az állati fehérjét elhagytam és már a 20-as éveim elején jártam.

Metrón mentem valahova és egy néni megszólított, hogy próbáljam ki ezt a pisi terápiát. Az arcom lángolt-képzelheted-alig vártam, hogy a következő állomáson leszálljak. Otthon elmeséltem, mondtam, hogy többé nem puszilnak meg, de biztattak, hogy igen és próbáljam meg.

Csodás irodalom tanáraim voltak, akik Vajda János belsőleges vizelet terápiájáról is meséltek, na azt nem, de ezt mégis kipróbáltam és pár hét múlva a gyógyulás beindult.

Apukám is mondta, hogy neki a szél által kifújt kezére ajánlották a pisit.

Mint egészségügyis tanultam az összetevőket,tudom az ammónia fertőtlenít,immunsejteket és immunanyagot is tartalmaz,meg persze méreg és salakanyagot is,szervezet számára szükségtelen anyagokat.

Olvastam, hogy ma már tudják-persze a lelki tényezőkön kívül -atkák is okozzák ezeket a borzalmas aknékat. Egyet megfertőz (a faggyút eszi),a többit meg már az atka csinálja.

Ennyi. Zárom soraim.”

Előadóként végzett tevékenységek

Oktatóként, előadóként végzett
tevékenységek:

 • Természetgyógyász alapmodul oktatás
 • Akupresszúra szakvizsgára készítő oktatás
 • Életmódról tartott előadás konferenciákon, rendezvényeken
 • Önismereti életmódtábor vezetése
 • Köpöly-moxa test- és fülgyertya tanfolyam oktatás
 • Fülakupunktúrás addiktológia szakvizsgára felkészítő oktatás
 • Bioenergetikai oktatás

Oktatóként, előadóként a következő cégekkel dolgoztam együtt:

 • Élőfény Oktató Kft.
 • Holiszteam Oktató Szolgáltató Kft
 • TEGY Egyesület
 • Sokszínű Akupunktúra Konferencia Budapest
 • Debreceni Hallgatói Önkormányzat
 • Center Press Kft
 • Mandala Életfa Kft – Önismereti életmódtábor
 • Medicenter Egészségcentrum
 • MAOT éves konferenciája
 • Hunguest Hotel Bál Resort

Mit mondanak, akik már jártak nálam?

“1999.ban találkoztam Daróczi Zoltánnal, akkor a Nemzetközi és Magyarországi Tudományos Parapszichológiai és Metafizikai Akadémiáján a tanulmányaimat. Zolival ott ismerkedtem meg -mint az Univerzális Energetikai, Szellemgyógyászati tanárom volt. Azóta is nagy tisztelettel, és szeretettel., gondolok vissza azokra az évekre. Zoli csodálatos órákat tartott, senki-se akart ki menni szünetre, szinte ittuk a szavait, és ahogy ő tanított, nem misztifikálta túl a dolgokat. természetesés türelmes volt mindenkihez.

Sokat köszönhetek neki a lelkiismeretes oktatásáért, még ma is, bár eltelt néhány év, de még mindig – ha valamiben elakadok ő máris segít a legjobb megoldást megtalálni. Tanárból-diákból őszinte barátság alakult ki, bár a távolság elég nagy Szekszárd, Debrecen között, de néha összefutunk BP-én –Drága Zolikám, biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk, akik imába foglaljuk a nevedet, azért amit Számunkra megnyitottál a tudásod által-KÖSZÖNET ÉS HÁLA.”

Kasza Ilona, Szekszárd, 2018

“A táborban a legnagyobb élmény számomra az ételek voltak, érdekes volt látni, hogyan lehet hús nélkül is ízletes, tápláló és változatos ételeket készíteni. A programokat is éveztem, különösen a fitoterápiával és hagyományos gyógymódokkal kapcsolatos előadásokat. Értékes tapasztalat volt számomra az, hogy egyik reggel reggeli torna gyanánt én tartottam tai chi órát társaimnak. Ez volt az első alkalom, hogy ennyi embernek tartottam tai chit, ezúton is nagyon köszönöm Zoltánnak és társaimnak a lehetőséget. A tábor ideje alatt volt alkalmam kicsit elcsendesedni, magamba fordulni, és megragadt bennem néhány gondolat, amit hazavittem magammal. A szervezés profi volt, a programok színvonalasak voltak, nagyon szép helyen voltunk, szívesen ajánlom ezt a tábort másoknak is.

Az életmód táboron kívül a teljes természetgyógyász képzésről annyit szeretnék mondani, hogy bennem sok dolgot elindított, sok változást hozott az életemben, jobban odafigyelek az egészségemre, ezáltal más szemmel nézek az emberekre is. Segített bizonyos dolgokat, kérdéseket rendszerbe foglalni, elkezdett kikristályosodni, hogy milyen irányban szeretnék továbbmenni, a természetgyógyászatnak melyik az az ága, amelyik jobban érdekel. Felkeltette az érdeklődésemet más területek iránt is, amikben szeretnék majd elmélyedni, pl. a fitoterápia.

Jobban odafigyelek az egészségemre!”

Évi, 2018


 

Kedves Zoltán!

Néhány soros visszajelzés a táborról:

“Az életmód táborba különösebb elvárások nélkül érkeztem, de nagyon sok pozitív tapasztalattal és élménnyel távoztam. A Hortobágy, a természet közelsége csodálatos környezetet adott az aktív, és minőségi kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez. A reggeli közös mozgásgyakorlatok legkedvesebb emlékeim egyikévé váltak. A Zoltán által megismert önismereti feladatok sok új felismeréssel gazdagítottak. Egyik, másik visszarepített gyermek és fiatalkorom egy- egy megélt traumájához, melyek aztán a feladatok segítségével oldásra is kerültek. Sok hasonló sorsra, rokonlelkekre találtam rá a néhány nap alatt, ami egyrészt sokat segített saját életem eseményeinek még teljesebb megértésében, másrészt jó volt másokkal együtt “kacagva sírni”. A sokszínű előadások közül mindenki választhatott saját érdeklődési köre és további tervei szerint. Engem leginkább a kristálygyógyászat fogott meg, de a selyemfestés is egyedi élményt nyújtott. Az ételek nagyon színesek, változatosak és meglepően ízletesek voltak. A tábor sokszínűségét mutatja, hogy míg Zoltán segítségével rátekinthettünk ősmagyar kultúránk sámán szertartásainak értékeire, addig Magdi és Attila a keleti kultúra egyes elemeibe, mantráiba vezetett be bennünket. Örülök, hogy ennek az egyedi élménynek részesévé válhattam. “

M.

“Kérted, hogy küldjük el a mai nappal illetve az egész tanfolyammal kapcsolatban a véleményünket illetve a tapasztalatunkat.

Leírom az enyémet: Amikor kérdezted akkor nem tudtam volna elmondani, mert a könnyeimet nyeltem.
Mikor középiskolás voltam akkor mondtam édesanyámnak, hogy szeretnék emberekkel foglalkozni és segíteni nekik. Persze nem fogadta el és tovább küldött engem egy kereskedelmi iskolába ahol csak szenvedtem. Férjhez mentem és gondoltam majd most akkor alakítom az életemet … hát újabb pofonok értek, mert nem tudták elfogadni ezt a szemléletemet. Állandóan azt kaptam, hogy nem vagyok normális, hülyének néztek és arra kértek ne mondjam ezt senkinek.

Nagyon sok szenvedés után és fájdalmas évek után mikor már az egészségügyi állapotom arra a pontra érkezett, hogy folyamatos szívritmus zavarok, pánikrohamok és allergiás rohamok után mikor az orvosok azt mondták, hogy tegyek rendet az agyamba mert egészséges vagyok és nem tudnak nekem segíteni. Egy este azt éreztem, hogy most áll meg a szívem annyira rosszul vagyok és mellkas szorítás közepette a földre rogyva kértem Istent hogy most vigyen el mert ezt már nem bírom… Akkor értettem meg, hogy igenis vannak égi segítők. Erőt adtak, rávezettek az utamra, az Önismereti utamra… (asztrológus ismerősöm mondta, hogy hallgassak a megérzéseimre, mert nagyon jók )

Ok okozat mi miért és hogy van. Jöttek a rádióban az interneten a jelek hogy Önismereti tanfolyamok indulnak és elindultam. Sok tanfolyamon voltam, persze jók voltak, de éreztem a végén, hogy valami még hiányzik, ez még nem az enyém. Mentem persze tovább. Elkezdtem megerősödni. Fájdalmaimat nem lenyelni kimondani stb… Nagyon sokat hallottam már a nevedet mondtam, egyszer bár egy előadásodon ott lehetnék, majd láttam egy hirdetést a Facebookon a MediCenter részéről. Éreztem hogy ott a helyem, és besétáltál az ajtón azt hittem leesek a székről. Hihetetlen mi harcok után végre kezd engem elismerni a család és a baráti köröm., új barátaim vannak akik támogatják az álmaimat. ….

A tanfolyam alatt nemhogy ajtó nyílt ki egy sorompó nyílt fel számomra mellyel végre megtudom az álmomat valósítani. Minden egyes szavatokat ittam és szárnyalva tértem haza minden egyes alkalom után. A könnyeim Hála és Öröm könnyek voltak. Mennyi utat tettem meg hogy ideig eljutottam és végre kiállva Önmagamért végre megtaláltam azokat az embereket, Tanárokat, Orvosokat és azokat a gyógymódokat amiket eddig kerestem és végre azt mondhatom, hogy igen megérkeztem.

Tudom, már mit szeretnék csinálni ( lesz egy üzletem ahol fogadom a pácienseimet és boldogan mennek el tőlem…)

Rengeteg segítséget kaptam a csapattól, de főleg tőled. Rengeteg figyelem odaadás, segítség… szeretet. Borzasztóan köszönöm Neked. Még nagyobb erőt adtál Nekem. El sem tudom mondani mennyire Hálás vagyok Neked, a Heninek és a csoportnak.

Hálás vagyok Neked, a Heninek és a csoportnak!”

Horák Tímea, 2018

A kedves házaspár kezelésének eredményeit osztjuk itt meg. Ez egy közös eredmény, nagyon sokat tettünk bele mindannyian. Bízom benne, hogy Ők reményt és példát tudnak mutatni hasonló problémával küszködőknek is. Szeretettel várom kérdésekkel a hozzám fordulókat a debreceni rendelőmben.

A tartalom sajnos a blokkolt sütik miatt nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadom" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Szia Zoltán!

Akupresszúra mesterkurzuson voltam Nálad.
Szeretném megköszönni mind azt, ahogyan képzéseden felépíted, átadod és megláttatod a lényeges ok – okozati összefüggéseket, melyet évtizedek óta a magadba szívott tudást és tapasztalatot a magabiztos komfortosságot, tükrözi.

Nagyon köszönöm, csak így tovább !

L Mónika

“Egyik barátommal volt egy kis eszmecserénk tegnap. Ő leteszi a lantot, nem akar tovább természetgyógyaszattal foglalkozni, mert szerinte (ha jól értettem), bele lehet fásulni abba, hogy minden megnyitott kis tudásszelep után ott egy újabb, és végeláthatatlan ideig is lehetne még tanulni, de ő nem akar ebbe belefásulni, hanem ő élményeket akar még az élettől.

Én csak pislogtam értetlenségemben!
Ebbe beleunni? Ebbe belefásulni? Hogy végeláthatatlan?

Én minden tudás-szelep megnyitása után még egy újabbat vágyok megnyitni….vagy a már megnyitottat szélesebbre engedni.
A végeláthatatlan és a beláthatatlan között óriási a különbség. Mert lehet, hogy ez végeláthatatlan, de nem beláthatatlan. Ugyanis, ha megérted a gondolkodás metódusát, akkor már csak figyelned kell hozzá, egy kicsit tanulni, és máris átlátható lesz számodra minden. És ez nemhogy nem unalmas, de megérteni végtelenül izgalmas. Majd a megértés után már evidens. Az evidencia után magától értetődő tudás.

Nos. Azt hiszem, látni, hogy merre haladok. És most végre egy olyan oktatóval találkoztam Daróczi Zoltán személyében, aki élő példája a holisztikus gyógyításnak. Bennem eddig is volt egy kép arról, hogy milyen területek azok, amiket jól kell tudnom ahhoz, hogy még hatékonyabb legyek a masszázsban, de még most találkoztam először olyan oktatóval, akinél gyakorlatban is láttam, hogy milyen, amikor a rendszer minden eleme a helyén van.

Amikor nem csak véletlenszerűen masszírozod a klienst, hanem tudod, hogy itt energiatöbblet van, ott energiahiány, hogy azt át kell vezetned valami technikával, hogy milyen irányba haladjon az elvezetés, hogy meg tudd nyitni előtte a testet, hogy le tudd választani az ő és a te energiatestedet egymásról…..

Szemtanúja voltam egy olyan hátkezelésnek, hogy…..

….olyan gyerekkori bordakosár torzulása volt a páciensnek, amit csak a könyvekben látsz….és elmondta az oktató, hogy itt többlet van, itt gyengeség, ebbe az irányba vezetjük el az energiát, és ezeken a meridiánokon fogunk dolgozni ezzel a technikával (megcsinálta), ezeken az akupresszúrás pontokon ezzel (megcsinálta), és még lehet itt is (megcsinálta)…..elmondta, milyen meridián mentén, miért azzal a tüzes/földes/hűtő/fűtő/olajos/száraz stb. technikával…

A saját szememmel láttam, hogyan igazodik, közeledik a szimmetria irányába a test! Alig 15 perc alatt. És még edzés gyakorlatot is adott neki!!!!!

És mindezt olyan természetesen, mint ahogy megigazítod a sapit a fejeden, ha fúj a szél.

És az volt az első mondatok egyike: hidd el, ez a tudás mindenkiben benne van, aki itt él, mert kódolva van a hagyományainkkal. Ahogy egy falusi roma gyerek kezébe odaadsz egy hegedűt és már hegedül is, mert a nagyapja meg annak a nagyapja is már hegedült….a gyökered, ha megtalálod, te is tudni fogod.”

Csige Boglàrka
természetgyógyász tanonc
felnőtt/gyerek/baba Dorn manuálterapeuta
Breuss masszőr
mozgásfejlesztő terapeuta
jógaoktató és személyi edző
senior/felnőtt/gyerek/baba
https://csigebogi.hu

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás