websikehealthcheck
websikehealthcheck

Referenciák

Szakmai díjak

Komplementer Medicina díjazottja 2022-ben Daróczi Zoltán

A 3. MIMSZ és 36. MAOT kongresszuson hirdették ki a 2022. évi Komplementer Medicina díjazottját.
Legnagyobb meglepetésemre én érdemeltem ki. Úgy érzem, hogy ez a díj nem csak az enyém. Mellettem vannak azok is, akikkel igyekszünk tenni a természetgyógyászat, a népi gyógyászat megismertetéséért és méltó elismeréséért is. Ezennel is köszönöm tanítványaimnak.
Többükkel azóta már jó barátságba kerültem és kölcsönösen több éve támogatjuk egymás szakmaiságát.

Közösen dolgozunk a TErmészetes Gyógymódok BAráti Társaságának (TEBA) erősítésén is – erről itt olvashat.

A díjátadóról készült videó és a díjhoz tartozó elismerő oklevél megtekinthető.

Rendszeresen előadok a szakmai konferenciákon, így itt is.

Az előadásomat már közönségdíjjal is elismerték.

A Természetgyógyász Magazin interjút készített velem 2023. májusában, ami az ÖNARCKÉP rovatban jelent meg “A természetgyógyászat nem szakma, hanem hivatás” címmel.

Szakértői, és vizsgáztatói tevékenység

2003. óta végzett szakmai, szakértői FŐBB TEVÉKENYSÉGEK a teljesség igénye nélkül

Köpölyözés oktatófilm készítése.

2003 júniusában elkészült az a hiánypótló oktatófilm, amely által az alternatív terápiákban széles körűen alkalmazott köpölyözés hatásairól, használatáról és több konkrét betegség kezeléséről kaphatnak szakmai információkat az érdeklődők. Az oktatófilmet Magyarországon és külföldön több intézmény is felvette az oktatói segédanyagai közzé.

„A testgyertyázás módszerei” tankönyvbe fejezet írása, lektorálás, előszó írás

2022-ben már a 6. kiadását érte meg a test- és fülgyertyázásról szóló tankönyv, amelyet hiánypótlónak lehet mondani mind az otthoni, mind az alternatív terápiákat hivatásszerűen alkalmazók körében. A könyvben gyakorlati tanácsokat olvashatnak a fül- és testgyertyázás lehetőségeiről és alkalmazásáról.

2003-tól a Természetgyógyászati képzés és Vizsga kérdéseivel foglalkozó bizottság tagja.

2015-ben jelent meg a Természet Gyógyászati Alapismeretek hivatalos tananyaga, amiben társszerzőként az elemterápiákat írtam. A könyv 2022-ben már a 4. kiadását élte meg.

2021-ben a Magyar Integratív Medicina Szövetség alelnökének választottak.

2001-napjainkig végzett oktatói/előadói tevékenységeim

LISTA MEGTEKINTÉSE

Családállítás önismereti csoport visszajelzései

Az alábbiakban családállítás önismereti csoportok résztvevőinek visszajelzéseit tekintheti meg. A felvételeken, illetve leírásokban szereplő személyek hozzájárultak a videók és szöveges visszajelzések elkészítéséhez és közzétételéhez!

Másodszor vettem részt az önismereti napon, ismét mélyreható élményekben volt részem. A Csoport pontosan megmutatta, hogy kinek a témájával kell foglalkozni, és ki is derült, hogy ez a téma a többünknél – így vagy úgy – aktuális. Más ügyéből láthattam a saját életemmel való párhuzamot, ami elgondolkodtat. A nap során játszott csoportjáték is sokat megmutatott arról, hogy az elméleti elképzelés hogyan működhet a valóságban. Ez is ad feldolgozni valót. Most is teljesen biztonságban éreztem magam, könnyen rá tudtam bízni magam a közegre és Zoltánra. Köszönet Zoltánnak és a Csoportnak. Csikós Attila

Egy fantasztikus nap volt sok felismeréssel, ami ott nem is tudatosult rögtön, de azóta is dolgoznak bennem a megélt, és elhangzott dolgok. Nézegetem a képeket és azóta is komoly felismeréseket és segítő energiákat kapok a térből. Mivel az energetikai munka nálam napi szintű, így sok segítséget és inspirációt is kaptam és kapok a saját gyógyítói utamhoz is. A személyed számomra valamiért nagyon megnyugtató, a tudásod és tapasztalatod meg nagyon széleskörű. Hálás lehet az, aki tőled tanulhat. Tari Szilvia

Bár elvárások nélkül mentem neki a napnak, mégis volt valami a fejemben, amire éppen választ kerestem. Már a legelején a foglalkozásnak olyan dolgok kerültek bennem felszínre, amikre egyáltalán nem számítottam. Ami kérdésként merült fel a nap elején elfogadásra és megértésre talált a nap végére. Továbbá Zoltánnak, a csoportnak és a foglalkozásnak hála, rálátást nyertem újból egy régebben eltemetett nehézségre az életemből.
Hálásan jöttem el a nap végén, bennem szeretettel, ami így 2 hét távlatában is motiválni tud arra, hogy szembenézzek életem galériájával akkor is, ha fájdalommal tölt el, ugyanis ennek feldolgozása (is) elengedhetetlen a fejlődésben. Köszönök mindent!
Várva a folytatást, köszönettel és hálával
Szendrő Réka

Évek óta terveztem, hogy részt veszek egy ilyen Önismereti játékon.
Sikerült nagyon rossz kedvvel, elkeseredett hangulatban érkezni rá.
Szerencsésnek érzem, hogy minden résztvevő nagyon szimpatikus volt már első pillantásra.
Minden program érdekes, izgalmas volt. S minden teljesített feladat után jobb lett a kedvem, s egyre erősebbnek, optimistábbnak éreztem magam. Mivel éppen egy megoldatlan, kellemetlen élethelyzetben vagyok kértem, hogy ez legyen a téma a pszihodráma ill. a CsÁ csoportjátékban.
Nagyon rövid idő után elszakadtam a jelenből, keveredett az én- tudatom a kívülről látott önmagammal. Nem nevezném kellemesnek, inkább megrendítőnek, fájdalmasnak.
Sírtunk, de a végén a FELISMERÉS új erőt adott, s az is kiderült, hogy mások is szenvednek hasonló élethelyzetektől, hasonló múltbéli gubancoktól. A befejező” szupererő” leltározás feltette az I- re a pontot.
Mire hazaérkeztem, megfogalmaztam, a jövőre vonatkozó elvárásaimat. Teljesen feltöltődtem hittel, erővel.
10 nap telt el s azóta is érzem, hogy nem fogok megalkudni s van bátorságom kiállni önmagamért, ami egy a mélyből előhozott tulajdonság, ami évtizedek óta volt rejtve.
Köszönöm minden résztvevőnek a segítséget! Köszönöm! S szeretném folytatni ezeket a csoportos foglalkozásokat, mivel van még bőven mit munkálkodni a mélységeken s a magasságokon. 
Szalai Zsuzsa Budapest

Hálásan köszönöm, az évzáró áttekintő – összegző – lezáró Napot!
Ahhoz, hogy új ajtókat tudjunk kinyitni, bizonyos ajtókat be kell zárni, az év végi önismereti napon, erre nagyszerű lehetőséget kaptunk.
Zoltánt több mint tíz éve ismerem, tanítványa voltam a természetgyógyász képzésen. A fizikai szintű gyógyászaton túl a lelki folyamatok harmonizálásának is nagy tudója. Professzionalizmusa abszolút biztonságos teret biztosít ÖnMagunk mélyebb megismerésére, elakadásaink felismerésére és rálátásunk, belátásunk által új hozzáállás kialakítására.
Több mint 20 éve járom az önismeret útját, úgy gondolom, hogy a tudatos, harmonikus élet megéléséhez ez elengedhetetlen, ezért mindenkit csak biztatni tudok, hogy tegyen magáért.
Zoltánnál biztonságos kezekben lesz. Köszönöm, minden jót!
K

Nagy élmény volt számomra az önismereti nap, hatalmas szakmai tudás az, amivel te rendelkezel.
Nagyszerű volt, köszönöm szépen! Remélem, hogy Debrecenben is hamarosan indul egy csoport a te vezetéseddel.
Küldöm üdvözletem mindenkinek, aki jelen volt, és egymást emeltük energetikailag. Olyan érzés mintha mindég ismertük volna egymást, pedig csak most találkoztunk először. Remélem nem utoljára.
Te tanítottad meg nekem, hogy egy embert nem lehet szétszedni, egészbe kell gyógyítani! Ezen az önismereti napon, olyan bizonyosságot nyertem, amit nem vehet el tőlem senki.
Csodálatos, amikor kioldódik egy blokk, és meg érkezhet a lehúzó minőség helyére a szeretet energiája. Kevés az ilyen hiteles ember.
Béldi Erika Székelyhíd – Létavértes

Először találkoztam családállítással, de volt más gyakorlat is ezen a napon. Az önismereti napon végig biztonságban éreztem magam, Zoltán ügyelt mindannyiunkra és a közös erőtérre. Nekem döbbenetes volt, hogy milyen történetek tudnak megbújni az ember lelke mélyén, és hogy ezek – hozzáértő kezekben – milyen egyszerűen felszínre hozhatók. Lényeges dolgokban változott a nézőpontom a nap eredményeképpen. A kezdetben (számomra) ismeretlenekből álló csapat a nap végére emelkedett hangulatú baráti közösséggé alakult, egymás társaivá váltunk. Köszönet mindezért Zoltánnak és a közegnek.
dr. Csikós Attila Budapest

“Tudom, hogy dolgoznom kell a dolgokon, csak nem igazán tudom, hogy hogy. Próbáltam tudatosítani
magamban, hogy nem vagyok egyedül, esténként hallgatok előadásokat önismeretről és Istenről és
újra bevezettem a jógát, mert attól kicsit jobban érzem magam. Lehet túl gyorsan várom a változást,
de remélem idővel jobb lesz.
Sokszor érzem jól magam, fel is tudom idézni. Gunagrihát és Pál Feri atyát hallgattam mostanában.
Mindig kicsivel egyre jobban érzem magam. A vizsgaidőszak stresszel, de szakítok időt arra is, hogy
meg tudjak nyugodni. Sajnos a gyomrom eléggé megszenvedte ezt az évet, de remélem majd idővel
helyre jön. Nekem már az is jó, hogy könnyen el tudtam aludni itt is.”
Egy egyetemista

“Ami azóta történt, hogy nagy erőkkel elkezdett pozitív irányba fejlődni a kapcsolatom a
főnökömmel. Nagy erővel megindult a pozitív energia.
Szóval azt kell mondjam, remekül vagyok! 🙂
Egyre inkább érzem a változásokat, és csütörtök-péntekre végre kaptam olyan jeleket, melyek
megerősítették ezeket a megérzéseimet. Ettől megnyugodtam, de nagy munka vár rám jövőre.
Folyamatosan figyelek arra, hogy meghallgassam és ha kell elfogadjam, átgondoljam a másik
véleményét.
Köszönöm még egyszer az önismereti napon tapasztaltakat, jövőre megint találkozunk majd
valahol! :)”
Timi, Budapest

“Köszönöm érdeklődésedet, minden rendben van. A helyzet annyiban változott a családdal kapcsolatban, hogy tényleg harag nélkül tudtam velük találkozni, és a húsvéti ünnepeket közösen eltölteni. A munkahelyemen váltok 1,5 év után.
Egyenlőre “csak” ennyit tudok csak mondani a helyzetemről, figyelem magam… 🙂
Úgy tűnik a szülőkkel és testvérekkel realizálódott a kapcsolat, vagy legalábbis normális keretek között tudunk találkozni, beszélgetni egymással. Harag és egymás piszkálása nélkül lehet találkozni velük.”
Egy családapa

“Köszönöm szépen a választ! 🙂
Rájöttem, hogy legnagyobb feladatom megtanulni az elengedést és a ragaszkodást és a megfelelési kényszert. Sajnos rossz példát láttam a családomban.
Párkapcsolatban is eléggé görcsös voltam és eléggé görcsösen kötni akartam magamhoz az páromat. Tudom, hogy az is haladás, hogy erre rájöttem. Ezen a héten ezeken a dolgokon gondolkodtam leginkább.
Egy hét telt el az Önismereti nap óta.
Utána egy-két nappal nagyon fáradtnak éreztem magam. Kavarogtak bennem a gondolatok, érzések.
Rendszeresen meditálok és gondolkodom az általam felírt 4 élethelyzeten, amin dolgozni szeretnék (szülő-gyerek kapcsolat, párkapcsolat, munkahely, hivatás).
Egyelőre nagy változások nem történtek, illetve talán jobban jönnek a felismerések, hogy mi miért történik velem.
Egy 12 éves párkapcsolatból jöttem ki fél éve, sokat gondolkodom, mit kellene majd másképp csinálnom, hogyha jön a következő.
Voltam állásinterjún a héten, de ha fel is vesznek, nem szeretném elvállalni, több okból sem.
Keresek tovább…
Egyelőre ennyi. :)”
Anonim

“Most jött el az ideje, hogy válaszoljak érdeklődésedre a veszteség napról mivel elég sokáig dolgozott bennem.
Azt érzem most, hogy az elengedési folyamat lezajlott, és helyette épül bennem más, ami új.
A papírokat másnap elégettem a mécsessel együtt, viszont a szimbólumomat ott felejtettem a teremben. Nem baj, úgyis bennem él!
Amit ott megéltem azon a napon arra csak azt tudom mondani, hogy nagyon sok minden történt, minden gyakorlat elindított valamit és akkor ott nem is tudtam, hogy ebben az összevisszaságban mi is zajlik bennem igazából. Az utána következő napokban csitult le az egész , és egyszer csak azt éreztem, hogy megtörtént az elengedés. Máshogy kezdtem el érezni, máshogy gondolkodni. Jöttek új jelek kívülről is, hogy miben változott a belső
világom, sőt az új érzésekről az új látásmódomról már beszélni is tudok.
Ez nagyon jó volt!!Éreztem a belső erőmet, és hogy igaz amit mondok, mert a valódi érzéseim vezettek. Ezen a folyamaton segített át engem a Veszteség napja 🙂
Még egy észrevétel, azóta nézegetem a kiadó kis üzlethelyiségeket és játszom a gondolattal, hogy vajon megfelelő lenne e számomra és a klienseim számára…ez olyan jó !!!
Nagyon köszönöm a sok segítséget amit az a nap és Te adtatok!”
Bea, Budapest

“Olyan nehéz megtalálni a változásokat, mert van amit észre sem veszek….. De amit felfedeztem, hogy szokásaim változnak meg, amit még én is furcsállok, pl. rendezvényeken mindig szerettem hátul meghúzódni, most pedig bátran mentem előre… Amit még érzek változást, hogy tudatosan egyre jobban odafigyelek a gyengeségeimre, és ha nem is minden alkalommal, de van amikor le tudom győzni őket.

Az önismereti nap után nagy változást még nem érzek, talán annyit, hogy bátrabban fel merem vállalni magam és a véleményem, egyre többször el tudok vonatkoztatni attól, hogy mit gondolnak rólam mások. Elfogadom magam és mintha kezdenék bízni magamban. Viszont nem tudom magam teljesen átadni az Univerzális erőknek, a megérzéseimnek.
Az Önismereti nap után a legszembetűnőbb változás, ha egyszóval kellene jellemezni magam, hogy aktív lettem…. nem húzom el az időt a bizonytalanságommal, hogy még ezt meg tudom csinálni vagy nem…., hanem a feladatra koncentrálok és csinálom a teendőimet, nem adok helyet a bizonytalanságnak, de ha mégis elbizonytalanodnék egy pillanatra, akkor is biztatom magam, hogy meg tudom csinálni, és igen, szombat óta mindig sikerült is a terveimet véghez vinni.
Nagyon élvezem ezt a változás, és hálás vagyok mindennap, hogy ott lehettem az Önismereti
napon és ennyi pozitív élményt kaptam! Hálás köszönet érte Neked!”
Ilona

2008 óta dolgozom masszőrként. Gyógymasszázsal kezdtem és azóta sok masszázs-típussal bővítettem a tudásomat. Zoli egy olyan világot nyitott meg előttem, ami után elhatároztam, hogy ezen a vonalon fogok tovább tanulni talán egy életen át…

Csodálatos 3 napban volt részem, nem csak a szakmai tudást illetően, hanem a meditáció, a csoportos energiák megérzékelése, és eddig ismeretlen új gyógymódok megismerése terén. Idegenekként érkeztünk, és testvérekként távoztunk. Majdnem egy hét telt el, és még mindig a hatása alatt vagyok. Az a tudás, és hozzáállás, amit a Zolitól láttam elmondhatatlan. Köszönök mindent! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Erika 48

Akne kezelésének beszámolója

“Kamaszkoromban nagyon pattanásos voltam, sőt aknés. Se a bőrgyógyászati kencék, kezelések nem használtak, se az, hogy az állati fehérjét elhagytam és már a 20-as éveim elején jártam.

Metrón mentem valahova és egy néni megszólított, hogy próbáljam ki ezt a pisi terápiát. Az arcom lángolt-képzelheted-alig vártam, hogy a következő állomáson leszálljak. Otthon elmeséltem, mondtam, hogy többé nem puszilnak meg, de biztattak, hogy igen és próbáljam meg.

Csodás irodalom tanáraim voltak, akik Vajda János belsőleges vizelet terápiájáról is meséltek, na azt nem, de ezt mégis kipróbáltam és pár hét múlva a gyógyulás beindult.

Apukám is mondta, hogy neki a szél által kifújt kezére ajánlották a pisit.

Mint egészségügyis tanultam az összetevőket,tudom az ammónia fertőtlenít,immunsejteket és immunanyagot is tartalmaz,meg persze méreg és salakanyagot is,szervezet számára szükségtelen anyagokat.

Olvastam, hogy ma már tudják-persze a lelki tényezőkön kívül -atkák is okozzák ezeket a borzalmas aknékat. Egyet megfertőz (a faggyút eszi),a többit meg már az atka csinálja.

Ennyi. Zárom soraim.”

Előadóként végzett tevékenységek

Oktatóként, előadóként végzett
tevékenységek:

 • Természetgyógyász alapmodul oktatás
 • Akupresszúra szakvizsgára készítő oktatás
 • Életmódról tartott előadás konferenciákon, rendezvényeken
 • Önismereti életmódtábor vezetése
 • Köpöly-moxa test- és fülgyertya tanfolyam oktatás
 • Fülakupunktúrás addiktológia szakvizsgára felkészítő oktatás
 • Bioenergetikai oktatás

Oktatóként, előadóként a következő cégekkel dolgoztam együtt:

 • Élőfény Oktató Kft.
 • Holiszteam Oktató Szolgáltató Kft
 • TEGY Egyesület
 • Sokszínű Akupunktúra Konferencia Budapest
 • Debreceni Hallgatói Önkormányzat
 • Center Press Kft
 • Mandala Életfa Kft – Önismereti életmódtábor
 • Medicenter Egészségcentrum
 • MAOT éves konferenciája
 • Hunguest Hotel Bál Resort

Előadóként, oktatóként mit mondanak rólam?

“Sikeres modulvizsgát tettem Tgy-ből!
Gondoltam megköszönöm tanáromnak és mentoromnak hogy felkészítettél a vizsgára! Továbbá megköszönöm hogy kapukat nyitottál meg számomra hogy beléphessek, és én beléptem. Szakmai alázatod hitelességed és felkészültséged számomra példaértékű motiváló és követendő! Köszönet és Hála!”

Baráti üdvözlettel: Misi!

“Szeretném még egyszer megköszönni a sok segítséget, mely nagyban hozzájárult a sikeres akupresszőr vizsgámhoz. Az írásbelim 100 pontos lett, szóbelin újat is tudtam mondani, tanulva az általad tanított jegyzetekből. Az akupresszúra mesterkurzuson sok olyan anyagot vettünk, amit remekül tudtam hasznosítani a kidolgozott tételeimhez, és nagyon sok pluszt adtak hozzá.
Kívánok sok hasonló hálás tanítványt a jövőben is .”

Farkas Petra

“Ezúton szeretném köszönetemet nyilvánítani az akupresszúra alapjai tanfolyamon kapott tudásanyagért . A tanfolyam részvevői csodásan összehangolódtak . Sokféle eszközt és terápiás módot megismerhettünk , gyakorolhattunk. A lelkesedésem most is tart. Daróczi tanár úrnak külön köszönet, a tanfolyamon és azon kívüli segítőkészségéért, támogatásáért!”

Hajdú Eszter
Budapest, 2023. január – Pontmasszázs alapjai

“Köszönöm, hogy átadtad a tudásodat a 3 napos tanfolyamon. (Akupresszúra alapjai, moxa, köpöly, fül-és testgyertya). Nagyon jó csapat jött össze, tanfolyamon én még ennyire jól nem éreztem magamat! A csoporttársakkal hamar feloldódtunk, sokat segítettünk egymásnak, és te is 2x-3x megmutattad a kezeléseket. Kaptunk sok információt, így könnyebb volt megérteni az összefüggéseket. Sajnálom, hogy csak 3 napos a tanfolyam, mert nagyon jó volt!!!”

Illés Ágnes
Budapest, 2023. január – Pontmasszázs alapjai

“Az értékelésem a 3 napról: Nagyon jó csapat jött össze, Zoltán az első mozdulattól kezdve az utolsóig tudatosan egyben tartotta az egészet, azt az energetikai teret, ami kialakult. Nagyon jó volt ezt látni, hogy van még ilyen tudatos tanító, aki elkötelezetten adja át tudását és tapasztalatait a tanítványainak. A csoportunk tagjai azóta is tartják egymással a kapcsolatot. Hálásan köszönjük!”

Vándor Dávid

Budapest, 2023. január – Pontmasszázs alapjai

“A moxa terápiás tanfolyam 3 napja megnyitott bennem új kapukat. Amit eddig is tudtam, nagyon a tanulás elején vagyok.
Amit kaptam: nagyszerű oktató által elmondott anyag, amit fizikálisan és lélekben is éreztem.
A tanfolyam társakkal is ismeretlenül segítettük, támogattuk egymást.
Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, akik a természetgyógyászat bármely ágán szeretnének tanulni!”

Üdvözlettel: Bense Szilvia
Budapest, 2022. szeptember – Pontmasszázs alapjai

„Nagyon nagy érdeklődéssel követtem a tanításodat és megfogadva kiszedettem a fülemből a piercingeket.
Tovább szeretnék majd tanulni nálad amint időm engedi.
Nagyon hasznos és értékes tudásokat kaptam tőled!
Sok Szeretettel!”

Tóth Bernadett
Budapest, 2022. szeptember – Pontmasszázs alapjai

“A képzéseid mindenkinek szívből ajánlom, hiszen egy végletekig hiteles, kedves, határozott oktató és ember vagy!”
Bense Szilvia
Budapest, 2022. szeptember – Pontmasszázs alapjai

“Barátom, tanítóm, gyógyítom, példaképem Daróczi Zoli! Bárhogy alakul is a mostani világ sorsa, halas vagyok Neked, hogy ismerhetlek Téged. Emberségeddel, tudásoddal, bölcsességeddel nem teszel kevesebbet, mint gyógyítod, segíted “mag” népedet.”

Almási Izabel
Budapest, 2022. szeptember – Pontmasszázs alapjai

“Nagyon értékes tudást és hasznos ismereteket szerezhettünk a képzésen, amit volt szerencsém Zoltán előadásában hallgatni.
Először is nagy tudású emberek szerény természetes közvetlenségével, egyszerűen és közérthető módon a gyógyítás módszertanának kimeríthetetlen tárházából rövid idő alatt használható, gyakorlati ismeretre váltható felhasználási módszereket lehetett elsajátítani, ami nem gépekről, óriási beruházásról, hanem olyan technikákba adott betekintést, amit jól lehet már most használni. A visszajelzések pozitívak, az emberek érdeklődnek. Úgy láttam sok társ profitált és tanult. Szakmai alázatot is, ami nélkül nem lehet a gyógyításban tevékenykedni.”

Tisztelettel Zita
Budapest, 2022. május – Pontmasszázs alapjai

Mit mondanak, akik már jártak nálam?

Kedves Zoltán!

Amikor óriási gerincfájdalommal felkerestem, nem tudhattam, egy óra múlva csoda történik velem. A doktornő, aki kezelést végezte korábban, a csontkovács ötletemre a következőket javasolta: “Ha ismer olyat, aki régen dolgozik a pályán, vannak eredményei és megbízik benne, menjen.” Egy ilyet ismerek, ő Daróczi Zoltán.

A csoda szakszerű felméréssel kezdődött, amely egyénre szabott kezeléssel folytatódott. Eközben arra gondoltam: No, innen az életben soha felkelni nem tudok. Aggódtam “kicsavarodott” végtagjaimért, féltettem fájós gerincemet, de érdekes módon ezek az érzések hamarosan tovaszálltak. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a tatamin végzett kezelés előtt a masszázságyon úgy gyúrt, mint a tésztát.
Csukott szemmel, különlegesen nagy energiát átadva, olyan erőt kap a kezelt, hogy a befejezés után érezheti a csodát.
Ez történt az én estemben is. Könnyed léptekkel, fájdalommentes végtagokkal rohantam a villamoshoz. Azóta még egy kezelésben volt részem, melynek következtében rendszeres fizikai munkát végezhetek tartósan, fájdalom nélkül.

Kedves Zoltán, Neked írom, ugyanakkor mindazoknak, akik vissza szeretnék kapni megszokott ruganyosságukat.
Mindehhez házi feladat is jár, mégpedig speciális gerincgyakorlatok, lábtorna. Aki az utasításokat betartja, visszanyeri betegség előtti állapotát.

Ajánlom minden “gerinces”társamnak, ne tűrjenek a fájdalomnak: Zoltán segít.
A nyilvánosság erejében bízom, sokan hírül adják egymásnak, és élnek a lehetőséggel.

Hálás köszönettel, immár fájdalmak nélkül:
Szító Sándorné

“A parlagfüves méztermék április óta mindennapi kenyerem, szokásos adagja egy teáskanállal reggel, éhgyomorra. (Télen a homoktövises mézterméket fogyasztottam, és nem voltam beteg, nem fáztam meg, nem köhögtem – sőt november elejétől január végéig egy, azaz egy 100-s csomag papírzsebkendőt használtam el, legritkábban orrfújásra.)

2022 tavaszán kb hat hétig préselt homoktövis-szörpöt ittam, természetesen megfelelően hígítva, majd amikor éreztem az allergia jelentkezését, visszatértem a parlagfüves mézre, a Vironal és Peralgin használatára. Vironal kezdve 1 cseppel, emelve napi 3×1-re (jelenleg), Peralgin – nap 3×1. Kiegészítésként használom a Droserin krémet, reggel-este, és ha kilépek a lakásból, a grepofit sprayt a torkomra, és a grepofit orrcseppet. Amit nem tudok elhagyni, az az orvos által felírt allergia elleni szemcsepp. Már most használnom kell. A fekete üröm és parlagfű virágzását hogyan tudom elviselni, majd kiderül.

Jól érzem magam, nincsenek különösebb panaszaim, a korom (71 év) ellenére.”

“1999.ban találkoztam Daróczi Zoltánnal, akkor a Nemzetközi és Magyarországi Tudományos Parapszichológiai és Metafizikai Akadémiáján a tanulmányaimat. Zolival ott ismerkedtem meg -mint az Univerzális Energetikai, Szellemgyógyászati tanárom volt. Azóta is nagy tisztelettel, és szeretettel., gondolok vissza azokra az évekre. Zoli csodálatos órákat tartott, senki-se akart ki menni szünetre, szinte ittuk a szavait, és ahogy ő tanított, nem misztifikálta túl a dolgokat. természetesés türelmes volt mindenkihez.

Sokat köszönhetek neki a lelkiismeretes oktatásáért, még ma is, bár eltelt néhány év, de még mindig – ha valamiben elakadok ő máris segít a legjobb megoldást megtalálni. Tanárból-diákból őszinte barátság alakult ki, bár a távolság elég nagy Szekszárd, Debrecen között, de néha összefutunk BP-én –Drága Zolikám, biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk, akik imába foglaljuk a nevedet, azért amit Számunkra megnyitottál a tudásod által-KÖSZÖNET ÉS HÁLA.”

Kasza Ilona, Szekszárd, 2018

“A táborban a legnagyobb élmény számomra az ételek voltak, érdekes volt látni, hogyan lehet hús nélkül is ízletes, tápláló és változatos ételeket készíteni. A programokat is éveztem, különösen a fitoterápiával és hagyományos gyógymódokkal kapcsolatos előadásokat. Értékes tapasztalat volt számomra az, hogy egyik reggel reggeli torna gyanánt én tartottam tai chi órát társaimnak. Ez volt az első alkalom, hogy ennyi embernek tartottam tai chit, ezúton is nagyon köszönöm Zoltánnak és társaimnak a lehetőséget. A tábor ideje alatt volt alkalmam kicsit elcsendesedni, magamba fordulni, és megragadt bennem néhány gondolat, amit hazavittem magammal. A szervezés profi volt, a programok színvonalasak voltak, nagyon szép helyen voltunk, szívesen ajánlom ezt a tábort másoknak is.

Az életmód táboron kívül a teljes természetgyógyász képzésről annyit szeretnék mondani, hogy bennem sok dolgot elindított, sok változást hozott az életemben, jobban odafigyelek az egészségemre, ezáltal más szemmel nézek az emberekre is. Segített bizonyos dolgokat, kérdéseket rendszerbe foglalni, elkezdett kikristályosodni, hogy milyen irányban szeretnék továbbmenni, a természetgyógyászatnak melyik az az ága, amelyik jobban érdekel. Felkeltette az érdeklődésemet más területek iránt is, amikben szeretnék majd elmélyedni, pl. a fitoterápia.

Jobban odafigyelek az egészségemre!”

Évi, 2018

Kedves Zoltán!

Néhány soros visszajelzés a táborról:

“Az életmód táborba különösebb elvárások nélkül érkeztem, de nagyon sok pozitív tapasztalattal és élménnyel távoztam. A Hortobágy, a természet közelsége csodálatos környezetet adott az aktív, és minőségi kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez. A reggeli közös mozgásgyakorlatok legkedvesebb emlékeim egyikévé váltak. A Zoltán által megismert önismereti feladatok sok új felismeréssel gazdagítottak. Egyik, másik visszarepített gyermek és fiatalkorom egy- egy megélt traumájához, melyek aztán a feladatok segítségével oldásra is kerültek. Sok hasonló sorsra, rokonlelkekre találtam rá a néhány nap alatt, ami egyrészt sokat segített saját életem eseményeinek még teljesebb megértésében, másrészt jó volt másokkal együtt “kacagva sírni”. A sokszínű előadások közül mindenki választhatott saját érdeklődési köre és további tervei szerint. Engem leginkább a kristálygyógyászat fogott meg, de a selyemfestés is egyedi élményt nyújtott. Az ételek nagyon színesek, változatosak és meglepően ízletesek voltak. A tábor sokszínűségét mutatja, hogy míg Zoltán segítségével rátekinthettünk ősmagyar kultúránk sámán szertartásainak értékeire, addig Magdi és Attila a keleti kultúra egyes elemeibe, mantráiba vezetett be bennünket. Örülök, hogy ennek az egyedi élménynek részesévé válhattam. “

M.

“Kérted, hogy küldjük el a mai nappal illetve az egész tanfolyammal kapcsolatban a véleményünket illetve a tapasztalatunkat.

Leírom az enyémet: Amikor kérdezted akkor nem tudtam volna elmondani, mert a könnyeimet nyeltem.
Mikor középiskolás voltam akkor mondtam édesanyámnak, hogy szeretnék emberekkel foglalkozni és segíteni nekik. Persze nem fogadta el és tovább küldött engem egy kereskedelmi iskolába ahol csak szenvedtem. Férjhez mentem és gondoltam majd most akkor alakítom az életemet … hát újabb pofonok értek, mert nem tudták elfogadni ezt a szemléletemet. Állandóan azt kaptam, hogy nem vagyok normális, hülyének néztek és arra kértek ne mondjam ezt senkinek.

Nagyon sok szenvedés után és fájdalmas évek után mikor már az egészségügyi állapotom arra a pontra érkezett, hogy folyamatos szívritmus zavarok, pánikrohamok és allergiás rohamok után mikor az orvosok azt mondták, hogy tegyek rendet az agyamba mert egészséges vagyok és nem tudnak nekem segíteni. Egy este azt éreztem, hogy most áll meg a szívem annyira rosszul vagyok és mellkas szorítás közepette a földre rogyva kértem Istent hogy most vigyen el mert ezt már nem bírom… Akkor értettem meg, hogy igenis vannak égi segítők. Erőt adtak, rávezettek az utamra, az Önismereti utamra… (asztrológus ismerősöm mondta, hogy hallgassak a megérzéseimre, mert nagyon jók )

Ok okozat mi miért és hogy van. Jöttek a rádióban az interneten a jelek hogy Önismereti tanfolyamok indulnak és elindultam. Sok tanfolyamon voltam, persze jók voltak, de éreztem a végén, hogy valami még hiányzik, ez még nem az enyém. Mentem persze tovább. Elkezdtem megerősödni. Fájdalmaimat nem lenyelni kimondani stb… Nagyon sokat hallottam már a nevedet mondtam, egyszer bár egy előadásodon ott lehetnék, majd láttam egy hirdetést a Facebookon a MediCenter részéről. Éreztem hogy ott a helyem, és besétáltál az ajtón azt hittem leesek a székről. Hihetetlen mi harcok után végre kezd engem elismerni a család és a baráti köröm., új barátaim vannak akik támogatják az álmaimat. ….

A tanfolyam alatt nemhogy ajtó nyílt ki egy sorompó nyílt fel számomra mellyel végre megtudom az álmomat valósítani. Minden egyes szavatokat ittam és szárnyalva tértem haza minden egyes alkalom után. A könnyeim Hála és Öröm könnyek voltak. Mennyi utat tettem meg hogy ideig eljutottam és végre kiállva Önmagamért végre megtaláltam azokat az embereket, Tanárokat, Orvosokat és azokat a gyógymódokat amiket eddig kerestem és végre azt mondhatom, hogy igen megérkeztem.

Tudom, már mit szeretnék csinálni ( lesz egy üzletem ahol fogadom a pácienseimet és boldogan mennek el tőlem…)

Rengeteg segítséget kaptam a csapattól, de főleg tőled. Rengeteg figyelem odaadás, segítség… szeretet. Borzasztóan köszönöm Neked. Még nagyobb erőt adtál Nekem. El sem tudom mondani mennyire Hálás vagyok Neked, a Heninek és a csoportnak.

Hálás vagyok Neked, a Heninek és a csoportnak!”

Horák Tímea, 2018

A kedves házaspár kezelésének eredményeit osztjuk itt meg. Ez egy közös eredmény, nagyon sokat tettünk bele mindannyian. Bízom benne, hogy Ők reményt és példát tudnak mutatni hasonló problémával küszködőknek is. Szeretettel várom kérdésekkel a hozzám fordulókat a debreceni rendelőmben.

A tartalom sajnos a blokkolt sütik miatt nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadom" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Szia Zoltán!

Akupresszúra mesterkurzuson voltam Nálad.
Szeretném megköszönni mind azt, ahogyan képzéseden felépíted, átadod és megláttatod a lényeges ok – okozati összefüggéseket, melyet évtizedek óta a magadba szívott tudást és tapasztalatot a magabiztos komfortosságot, tükrözi.

Nagyon köszönöm, csak így tovább !

L Mónika

“Egyik barátommal volt egy kis eszmecserénk tegnap. Ő leteszi a lantot, nem akar tovább természetgyógyaszattal foglalkozni, mert szerinte (ha jól értettem), bele lehet fásulni abba, hogy minden megnyitott kis tudásszelep után ott egy újabb, és végeláthatatlan ideig is lehetne még tanulni, de ő nem akar ebbe belefásulni, hanem ő élményeket akar még az élettől.

Én csak pislogtam értetlenségemben!
Ebbe beleunni? Ebbe belefásulni? Hogy végeláthatatlan?

Én minden tudás-szelep megnyitása után még egy újabbat vágyok megnyitni….vagy a már megnyitottat szélesebbre engedni.
A végeláthatatlan és a beláthatatlan között óriási a különbség. Mert lehet, hogy ez végeláthatatlan, de nem beláthatatlan. Ugyanis, ha megérted a gondolkodás metódusát, akkor már csak figyelned kell hozzá, egy kicsit tanulni, és máris átlátható lesz számodra minden. És ez nemhogy nem unalmas, de megérteni végtelenül izgalmas. Majd a megértés után már evidens. Az evidencia után magától értetődő tudás.

Nos. Azt hiszem, látni, hogy merre haladok. És most végre egy olyan oktatóval találkoztam Daróczi Zoltán személyében, aki élő példája a holisztikus gyógyításnak. Bennem eddig is volt egy kép arról, hogy milyen területek azok, amiket jól kell tudnom ahhoz, hogy még hatékonyabb legyek a masszázsban, de még most találkoztam először olyan oktatóval, akinél gyakorlatban is láttam, hogy milyen, amikor a rendszer minden eleme a helyén van.

Amikor nem csak véletlenszerűen masszírozod a klienst, hanem tudod, hogy itt energiatöbblet van, ott energiahiány, hogy azt át kell vezetned valami technikával, hogy milyen irányba haladjon az elvezetés, hogy meg tudd nyitni előtte a testet, hogy le tudd választani az ő és a te energiatestedet egymásról…..

Szemtanúja voltam egy olyan hátkezelésnek, hogy…..

….olyan gyerekkori bordakosár torzulása volt a páciensnek, amit csak a könyvekben látsz….és elmondta az oktató, hogy itt többlet van, itt gyengeség, ebbe az irányba vezetjük el az energiát, és ezeken a meridiánokon fogunk dolgozni ezzel a technikával (megcsinálta), ezeken az akupresszúrás pontokon ezzel (megcsinálta), és még lehet itt is (megcsinálta)…..elmondta, milyen meridián mentén, miért azzal a tüzes/földes/hűtő/fűtő/olajos/száraz stb. technikával…

A saját szememmel láttam, hogyan igazodik, közeledik a szimmetria irányába a test! Alig 15 perc alatt. És még edzés gyakorlatot is adott neki!!!!!

És mindezt olyan természetesen, mint ahogy megigazítod a sapit a fejeden, ha fúj a szél.

És az volt az első mondatok egyike: hidd el, ez a tudás mindenkiben benne van, aki itt él, mert kódolva van a hagyományainkkal. Ahogy egy falusi roma gyerek kezébe odaadsz egy hegedűt és már hegedül is, mert a nagyapja meg annak a nagyapja is már hegedült….a gyökered, ha megtalálod, te is tudni fogod.”

Csige Boglàrka
természetgyógyász tanonc
felnőtt/gyerek/baba Dorn manuálterapeuta
Breuss masszőr
mozgásfejlesztő terapeuta
jógaoktató és személyi edző
senior/felnőtt/gyerek/baba
https://csigebogi.hu

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás