websikehealthcheck
websikehealthcheck

Hírek

Mit kell tudni a Voll terápiáról?

A Voll terápia során a test akupunktúrás pontjainak vezetőképességét mérik egy erre kifejlesztett készülékkel, ami segít felállítani a diagnózist, ezzel megoldást nyújtva olyan régóta fennálló problémákra és betegségekre, amik megkeserítik a mindennapjait. De mi is pontosan a Voll terápia, mi ez a készülék és hogyan működik? Olvasson tovább és ismerje meg ezt a különleges és hatékony módszert!

Hogyan működik a készülék?

A VOLL diagnosztikai és terápiás készülékkel történő vizsgálat úgynevezett EAV (elektro-akupunktúrás vizsgáló) módszer.

A meridiánokban lévő bőr vezetőképességét mérjük a meridiánokon elhelyezkedő akupunktúrás mérőpontokon. Ha nagy a vezetőképesség, az átlagostól eltér, akkor a szervezetben most zajló, aktív folyamat van. Ha a vezetőképesség lecsökken, a hozzátartozó meridiánban, így a hozzá tartozó szervben is, alulműködés, a keleti orvoslás szerint, ún. csökkent vagy hideg (yin) állapot alakulhat ki. A túlműködések idő előtt kimeríthetik a szervezetet, többlet energiát igényelnek a szervezet részéről. Az alulműködések a szervek egymás közötti kommunikációjában okoznak energetikai blokkokat. Ezek az energetikai blokkok megjelennek, mind a durva, mind a finom energiatestben is. Idő kérdése és a test körül lévő energia térben is megjelenthetnek. Az energetikai blokkokat különböző fizikális, érzelmi és egyéb külső-belső vagy vegyes kóroki tényezők is okozhatják.

Megkülönböztetünk külső (környezeti hatások, éghajlat, klimatikus viszonyok, elektroszmog, stb. és különböző belső okokat, amelyek az alul vagy túlműködő érzelmekhez köthetők. Ezek egy részével dolgozik a pszichoterápia is. Hosszan lehetne folytatni a sort…

Bővebben itt olvashat: http://eav.minel.hu/index.php?page=eav

A Voll-elektroakupunktúra (EAV) a meghatározott akupunktúrás pontokon történő vezetőképesség-mérésen alapul. A készülékkel könnyen lehet mérni a végtagokon, de a test bármely részén található akupunktúrás pontokon elektromos vezetőképességet. A vizsgálat nem jár fájdalommal (csak enyhe nyomás érzéssel).

Mikor tud segíteni a Voll terápia?

Igen hatékony többek között az alábbiak feltárásában:

allergia, szénanátha, krónikus asztma, fejfájás, nehézfém-, gyógyszer-, vegyianyag-terheltség, reuma, ízületi panaszok, menstruációs zavarok, bőrpanaszok, ekcéma, herpesz, pikkelysömör, gyomorpanaszok (pl. reflux, fekély) a bélflóra egyensúlyának felborulása, gombás és parazitás fertőzöttség, krónikus fáradtság, orr-, arcüreg krónikus gyulladása, inkontinencia, vese- és hólyagpanaszok, a vegetatív idegrendszer zavara, álmatlanság, depresszió, impotencia, szexuális zavarok.

Felhasználási területek:

  • Dr. Voll-féle akupunktúrás pontok mérése, elektromos kezelése.
  • Bőr elektromos vezetőképességének mérése.
  • A szervezet bioelektromos egyensúlyának mérése, kezelése.
  • Fémmel kezelt fogak galván tevékenységének mérése.
  • Alacsony frekvenciás serkentő/nyugtató terápia.
  • Számítógépes mérési adatgyűjtés, feldolgozás a számítógépes nyilvántartó rendszerrel.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A Voll-féle diagnosztika a leletek értékelésével és részletes anamnézissel kezdődik, rövid idő alatt és pontosan mérhető fel a szervezet állapota, akár még a tünetmentes időszakban – amikor más vizsgálati módszerekkel az elváltozás még nem észlelhető. Ezt követi az első áttekintő mérés, ahol a szervezet összes szervrendszerét, csatornahálózatát a diagnosztikus pontokra helyezett elektróda segítségével megmérik. A mért eredményeket adatlapon, újabb készülékeknél komputeres program segítségével rögzítik. A második méréssorozat kontrollálja a kóros értékeket. Ezután kerül sor a homeopatikusan készült gyógyszereket, toxinokat, egyéb anyagokat tartalmazó ampullák bemérésére.

Miben rejlik a Voll-féle állapotfelmérés előnye?

Az elektro-akupunktúrának különös jelentősége a gócok felkutatásában és terápiájában van. Nagyon sok belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati betegség hátterében valamilyen rejtett góc állhat (pl. hajhullás, szívizomgyulladás stb). A góckutatás azért is fontos, mert míg a heveny gyulladás heves tünetekkel jár, – pír, fájdalom, forróság érzet, – addig a krónikus gyulladás, így a góc is tünetszegény, vagy kevés tünetet ad, illetve egyéb a szervezetre gyakorolt hatás jelentkezik: pl. hőemelkedés, vérszegénység, gyengeség, fáradékonyság, levertség, idegesség, alvászavar.

Mikor segíthet a Voll terápiás készülék?

Bármely krónikus betegség esetén, már a korai stádiumban, de a szervek gyengesége, alulműködése esetén is. Az EAV célzott terápiát és javulási esélyt biztosít a legyengült szerveknek, szervezetnek. Lehetőséget ad az addig tisztázatlan eredetű betegségek hátterében meghúzódó okok (pl. vírusok, baktériumok, kemikáliák, allergiát kiváltó anyagok) feltárására. A módszer alkalmas az adott pontokhoz és meridiánokhoz tartozó szervek kibillenéseinek, ezek kiváltó okainak, valamint a tünetek megjelenése nélküli funkcionális állapotváltozásnak, és a belső szabályozás felborulásának felderítésére.

“A Voll-féle diagnosztika a bőr megadott pontjain történő elektromos vezetőképesség mérésen alapul.”

Mit is jelent ez? A mért érték összefüggésben áll az adott ponthoz tartozó meridiánban vagy a hozzá tartozó szervben zajló folyamatok intenzitásával. Pl. a túl magas érték esetén felfokozott működésre, gyulladásos folyamatokra utal a mérési eredmény, míg a túl alacsony érték alulműködést jelezhet. A gyakorlat a pontokon mért mutatóesés nagyságának, a mért maximumértékhez viszonyított, pár másodperces mérési idő alatt történt értékcsökkenésnek is jelentőséget tulajdonít. A nagyobb mutatóesés gyengébb regenerációt, működést jelez Dr. Reinhold Voll tanai szerint.

Jöjjön el egy állapotfelmérésre!

A Voll-féle diagnosztikát gyakran használják állapotfelmérésre, allergia vizsgálatokra, illetve étrend kiegészítők kiválasztására terápiás céllal. Az állapotfelmérés során képet kapunk a szervezet és az energetikai pályák állapotáról.

Az állapotfelmérés után lehetőség van az Önnek legmegfelelőbb gyógykészítmények kiválasztására.

Bármilyen információról szeretettel várom a kérdéseit, írjon nekem IDE kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635