websikehealthcheck
websikehealthcheck

Hírek

Súlyos problémákat okozhat a krónikus jódhiány, ami megelőzhető lenne!

Magyarországon a jódhiány komoly közegészségügyi probléma. Ezt számos országos felmérés és tudományos kutatás is igazolja. A jód pótlására tett erőfeszítések eddig sajnos elégtelennek bizonyultak, hiszen a jódhiány okozta betegségek száma alig változik. Holott, ez könnyedén megelőzhető volna! Prof. Dr. Török Szilveszter írásában bemutatja a jódhiány orvoslásának egy hatékony, új módját!

A jód a pajzsmirigy hormonok működéséhez szükséges bioelem. Nélküle anyagcsere funkcióink és egyéb – szinte minden – testi és szellemi funkciónk elégtelenül működik.

A jódpótlás nemzeti érdek. Egészségünk megőrzéséhez, (szervezési, gazdasági stb.) nem érték el a nemzetközileg is elvárt hatást.

A megoldás végre kézzelfogható közelségben van!

Bioaktív kékjód+ a jódhiány megelőzésére Prof. dr. Török Szilveszter híres kék jódja mára végre eljuthat mindenkihez, akinek csak az orvosa szerint szüksége van erre az intelligens étrend-kiegészítőre.

Nem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy a Bioaktív kékjód+ az egyetlen megoldás a jódpótlásra. Természetes módon is sokat tehetünk azért, hogy minél több szerves kötésű jód kerüljön szervezetünkbe. Fogyaszthatunk minél több tengeri eredetű táplálékot. Hiszen a tengeri flóra és fauna tartalmazza azt a fajta jódot, amelyre szervezetünknek elengedhetetlen szüksége van, és amelyet képes a szükséges módon felhasználni. Aki azonban nem teheti meg, hogy folyamatosan tengeri algákat, halakat, rákot vagy lamináriát fogyasszon, annak jó szívvel ajánljuk a prof. dr. Török Szilveszter által több évtizedes kutató és fejlesztő munkával kifejlesztett, egyedülálló szerves kötésű jódot tartalmazó étrend-kiegészítő készítményt, amelynek hatékonyságát több tízezer sikeres állatkísérlet és számos szakcikk és tanulmány is igazolja.

A magyarországi jódhelyzet az illetékes a nemzetközi egészségügyi szervezetek figyelmét is felkeltette. Számos felhívás és tanulmány látott napvilágot ezzel kapcsolatban.

A jódhiány megelőzhető

Az Amylumjodid kolloidkomplex a jódhiányos állapotok megelőzésére, megszüntetésére szolgáló új táplálék kiegészítőre azért van szükségük embereknek és állatoknak, mert Magyarország több mint 80 %-a jódszegénynek minősül (talajok, vizek, növények). Hivatalos vizsgálatok szerint az elsőfokú endémiás golyvások száma a 23 régióból 20 régióban jelentősen meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által eltűrhető 5 %-os arányt. Az ilyen helyzet közegészségügyi probléma és jogosan nevezhető ,,néma járványnak.”

A tartós jódhiány következményei:

 • csökkent pajzsmirigy-működés (golyva, anyagcsere zavarok, súlyfelesleg)
 • érzelmi zavarok (ingerlékenység, letargia, aluszékonyság, fáradtság, kimerültség, feledékenység, szomorúság, az értelem, az észbeli képességek csökkenése, agyi vérnyomás növekedése)
 • szív- és érrendszeri betegségeket (érelmeszesedés, szívritmus-zavar, alsó vérnyomás érték növekedése, a hajszálerek áteresztő képességének növekedése)
 • vérképzési zavarokat (hemoglobin szint csökkenés)
 • immunológiai gyengeséget (gyakori és hosszantartó fertőzéses, meghűléses betegségek)
 • izom és ízületi panaszokat (izomgyengeség, ízületi fájdalmak, ideggyökér-gyulladás)
 • ödémák, nyirokkeringési panaszok (általános, és szem körüli ödémák, érfalak ödémája, a nyirokképződés és elvonás pangása)
 • hörgő- és tüdőbetegségeket (asztma, légúti ödémák, bronchitis)
 • nőgyógyászati betegségeket (csökkent szexuális vágy, szabálytalan, erősebb vérzések, a ciklus hiánya, meddőség, terhesség esetén gyakori vetélés, koraszülés, hüvelygyulladás, gyakori fertőzések, emlőbántalmak, a csecsbimbó gyulladása)
 • magzati és gyermekbetegségeket (a jódhiányos magzat csökkent testi, szellemi és idegrendszeri képességeket mutat, kisebb az agytérfogata és az IQ-ja)
 • bőr, haj köröm betegségek (száraz, pikkelyes bőr, bőrbetegségek, száraz, törékeny, hulló haj, vékony, töredezett, rovátkolt, matt körömlemez)

A Bioaktív kékjód+ a jódhiányos állapotok megelőzésére szolgáló jódpótlásra (profilaxis) tökéletesen megfelel, mert ebben az állapotában a jód az összes toxikus hatását elveszíti, nem vált ki jódérzékenységet, nekrózist, biológiailag a legaktívabb formáját veszi fel, kitűnően felszívódik, nincs túladagolási veszélye, kórokozók szaporodását gátló hatása jelentős, stabil, nem illékony, nem bomlékony, nincs kellemetlen szaga és íze. Amikor elegendő a szervezet számára, akkor a szervezet a felesleget kiüríti.

Bioaktív kékjód+

Nyilvánvaló, hogy a helyzet nem egyszerű. A magyar és az Európai Uniós szabályozások nem teszik lehetővé, hogy egy-egy készítményt úgy tüntessünk fel, mintha az megoldana vagy megelőzne egészségügyi szempontból fontos hiánybetegségeket. Ennek megfelelően mi sem állítunk olyasmit, hogy a Bioaktív kékjód+ a megoldás minden jóddal kapcsolatos gondunkra. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a Bioaktív kékjód+ olyan szerves kötésű formában tartalmaz jódot, amely az élő szervezetek számára élettanilag a leghatásosabb módon biztosítja a jódpótlást.

Fontos tudni, hogy pajzsmirigy túlműködésben (hipertireózisban) szenvedők esetében mindennemű jódpótlás tilos, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy a Bioaktív kékjód+ alkalmazása előtt keresse fel kezelőorvosát és kérje az ő javaslatát.

forrás: (C) www.kekjod.hu weboldal

Vélemény, hozzászólás?

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635