websikehealthcheck
websikehealthcheck

Tudatos gyertyázás

Természetgyógyász oktatóknak, vizsgáztatóknak, szakértőknek írott cikk a gyertyázásról

A népi gyógymódok ősidők óta, kiállván az idők próbáját, segítik a hozzájuk fordulókat. Mai világunkban ezen eljárások összemosódtak olyan eszközökkel, illetve terápiákkal, melyek a XX-XXI. Század vívmányait is magukban foglalják.

A 70-es évek New age mozgalma hívta életre azt a jelenséget, hogy a tradicionális terápiák, módszerek egy hányadát új köntösbe csomagolva, azokat leegyszerűsítve, módosítva, adják át különböző oktatási helyszíneken az érdeklődőknek. Mintegy aprópénzre váltják Őseink tudását. Ez is egy irányzat. Létezik, de nem támogatandó.

Az archaikus vonal az új idők energiáinak megfelelően, de a gyökereket tisztelve nyúl vissza a forrásokig, a végtelen mélységig, mint pl. India vagy a Távol-Kelet bizonyos részein megmaradt ayurvéda, akupunktúra, köpölyözés és lehetne folytatni a sort.

Ebbe a sorba tartozik, a test- és fülgyertyázás módszertana is. Bár Magyarországon bizonyos magyarázatok szerint Észak-Amerikából az ún. hopi indiánoktól eredeztetik, de ez az egyetemes emberi tudás része. Ez sok helyen megvolt, megvan, így a Kárpát-medencei gyógyító eljárások között is élt, és élni fog az idők végezetéig.

Hosszú utat járt be a gyertyázás, amíg újra ”visszakerült” csonka hazánkba, bekerült a látótérbe. és egy lelkes csoportnak hála, ma már az új technológiáknak köszönhetően eljuthat minden magyar családba.

Miről is van szó? Az őselemeket, tűz, víz, föld, levegő, akasha vagy éter egyesíti magában, s egy fizioterápiás eszközként eredményesen lehet alkalmazni különböző gyógyító eljárások támogató részeként. Bizonyos betegségcsoportokban mind megelőzésre, mind a rehabilitáció eszközeiként fel lehet használni.

Maga az alapanyag, legalábbis a TÁDÉ gyertyáké, organikus, ellenőrzött körülmények között előállított tiszta méhviasz, (nem csak nyomokban), lenvászon, különböző gyógynövények (pl. kurkuma), valamint tiszta organikus illóolajok.

A gyertyázási technikában, mind az 5 elem jelen van.

 1. A Föld elem: a stabilitásból fakadó erő, a viasz. A méhek a szorgalom, a kitartás és a földhöz tartozó jelképek sorában mind ott vannak.
 2. A Víz elemet jelképezik a növények nedvei, az illóolajok.
 3. A Tűz elemet jelképezi: a tisztító tűz analógiájának megfelelően a gyertya lángja, amit lehetne úgy is mondani, az égi tűz földi mása, mely szívünkben lobog, s a kezelő szív csakráján keresztül összekapcsolódhat a kezelt lelkületével.
 4. A Levegő elem, a körülöttünk lévő tér, hiszen a gyertya, kialakításánál fogva egy kürtő vagy kémény-hatást hoz létre. Nem mindegy, hogy milyen erős, és a testre ráhelyezve, a bőr pórusain keresztül hatással tud lenni a bőr rétegeire, az alatta lévő kötőszövetre, a meridiánokra, és energetikailag az egész testre.
 5. Az ötödik elemet, mint Akashat vagy Étert, az emberi tudatosság jelképezi.

A gyertyát meggyújtani, a test bizonyos pontjaira ráhelyezni, akár egy 10 éves gyermek vagy tudatilag a földi anyag bűvöletében élő ateista ember is megteheti. De, hogy milyen tudatossággal, milyen szellemi töltéssel végzi a kezelést, hogyan készíti elő a kezelő a teret, hogyan hívja segítségül a gyógyulni vágyónál a belső öngyógyító erőket, hogyan egyesül a kezelt és a kezelő energiarendszere, hogyan harmonizálódik testi-lelki és szellemi síkon az elváltozás, az már egy fejlett, tudatos belső munkát is igényel.

Így a gyertya bizonyos tudatú embereknél csak egy „egyszerű” gyógynövényes, viaszos, tölcséres henger.
Akik viszont érzékenyek a lelki és szellemi folyamatokra, mindazoknál megjelenik mind az 5 elem-együttes, harmonikus alkalmazása.

A gyertyázás a nyitott lelkületűeknél, a pszichés feszültségek oldásában is nagy segítséget nyújt. Segít elindítani a személyiségben lévő gátak, fájó, eltemetett emlékek oldódását és azok személyiség szintű megdolgozását. A terápiák folyamán az energiák összegződnek, így a hatékonyság sokkal eredményesebb, mintha külön-külön csak bizonyos részterápiákat alkalmaznánk.

A természetben a négy egyetemes erő mellett létezik egy ötödik mező, a pszi-mező. A pszi-mezőnek nevezett vákuum egy olyan minőség melybe hologram lenyomatként vésődik be az emberi agy terméke, a tudat, a psziché, az “Én”.

Ez az “ötödik mező” (morfogenetikus) felfedezése magyarázatot ad jó néhány, a tudomány számára ez idáig rejtélyes jelenségre. Ez a mező “emlékezettel” rendelkezik, ami igazolja az időn és téren túli személyek körül lévő energia tér megnyilvánulásait.

Mindezeket nagymértékben befolyásolja TUDATUNK harmonikus állapota, hogy milyen kapcsolatban van testünkkel. A mentális tartományba tartozó hibás gondolkodási mintákat és a hibás lelki beállítottságokat fizikai, testi szinten megszüntetni nem lehet, ezen a szinten csak a tünetek elnyomásával érhetők el átmeneti sikerek. A betegség információja magasabb rezgési szinten van, mint maga a testi probléma, így erre a magasabb szintre kell visszahozni a problémát és a betegséget.

Az informatív gyógyító technikák a nem látható okokat, az energetikai szinten lévő nehezen észlelhető energo-információkat is kezelik. Ezen folyamatot több világhírű fizikus, J.R. Oppenheimer, N. Bohr, W. Heisenberg, William McDougall, Dr. Milan Ryzl, Dr. Vladimir L. Raikov, Dr. Sheldrake, Gary Schwartz, valamint a Nobel-díjas Wigner Jenő, Dr. Héjjas István és Dr. László Ervin is igazolta.

E folyamatban is nagymértékben segít a TÁDÉ gyertya. Avatott kezekben a gyertyázás hatástana változik.

Attól függően, hogy mire akarjuk használni, a kezelő dolgozhat, mint test-, mint fül-, mint csakra-, mint tértisztító-, mint zsírégető-, mint kapcsolatoldó gyertyázás, és még lehetne folytatni a sort. Lehet alkalmazni pl. az édesanyának, gyermeke náthájának kezelésére, de avatott kezekben, mély lelki oldódásokat, s mélyreható energetikai, fizikai változásokat is elérhet a gyertyás terápia.

Használata

 • Indikációk és kontraindikációk kitisztázása
 • A kezelés előtt energetikai és fizikai állapotfelmérést kell végezni, mely alapján el lehet dönteni, hogy melyik oldali füllel kezdjük a kezelést.
 • Ajánlott az egészségesebb füllel kezdeni.
 • Kezelés előtt a füleket elő kell masszírozni.
 • Minden esetben a hozzá csomagolt géz lapocskából alá kell tenni egy alátétet.
 • A méhviasz alapanyagú gyertyák szépen szabályosan égnek le, pl. Tádé gyertya.
 • Paraffin alapanyagú gyertyáknál ajánlott egy papír tálcát, vagy egy kendőt a fülre rátenni, hogy az esetlegesen lefolyó gyertya anyaga ne érintkezzen az arc felületével.
 • Az alufólia használata mindenképpen ellenjavallott, mert energetikailag leárnyékolja a fület, a fejet, s a terapeuta által a kliens számára végzett energetikai tisztítást és kezelést. Az alufólia érzetileg hideg, ha hozzá érnek zörög, s egy kellemetlen érzetet ad.
  A népi gyógymódok rendszerében alufóliát nem használtak és használnak a mai napig.
 • A gyertya égése során a már elégett gyertya rész leborulhat. Ezt az előre odakészített csipesszel ajánlott lecsípni, s az előre odakészített vízben eloltani.
 • A kezelés előkészítésekor és a kezelés folyamata alatt, a kellemes ellazult állapotot biztosító körülményeket kell teremteni.
 • A gyertyacsonkot becsomagoljuk alufóliába, mert benne különböző egészségtelen anyagok lehetnek.
 • A másik füllel, ugyanezeket a lépéseket el kell végezni, kerüljük a féloldali kezeléseket.
 • A mindkét fülön végzett terápia után hagyjunk időt a kezelés lecsengésének.
 • A kezelés után ajánlott hideg időben védeni a fület, fejet, pl. vattával vagy sapkával.
 • Speciális kérdésekkel forduljon gyakorlott szakemberhez.

Az itt leírtak kiállván az idők próbáját a mai napig alkalmazásban vannak, és nemcsak azokon a területeken, ahol akadozik az egészségügyi ellátás.
E kincs a Magyar Népi Gyógyászat szerves műveltségének része, s népi hagyományainkat, hűen tükrözi vissza. Őrizzük meg, s adjuk tovább együtt, a következő nemzedékeknek örökül.
Merem javasolni, hallgassuk meg a régi idők szavát. Éljen tovább bennünk, lelkünkben, s adjuk át ezt bátran körünkben.
Kívánom mindenkinek, hogy tudjuk használni e gyógyulást elősegítő terápiás eszközt, és különböző fokozatú használatát mindenki élje át.

A tudást és tapasztalatot ajánlott megszerezni. Ezen ismereteket el lehet sajátítani képzéseinken, tanfolyamainkon.

Visszajelzések:

“A vizsgára 10 friss lelettel rendelkező beteg érkezett, akik sorsolás útján lettek elosztva.
( oktatóink sem ismerték a leletek tartalmát).

Elkezdtem a vizsgálatot, megállapítottam, hogy az alanynál a bal petefészekben ciszta van. Jeleztem a Vizsgáztatónak, odajött, megkérdezte mit állapítottam meg?
Ő is megvizsgálta, egyetértett az eredménnyel. Megkérdezte milyen módon szeretném kezelni?

 1. Én a TÁDÉ test gyertyát választottam, Ő jóváhagyta. Elvégeztem a kezelést, és az eredmény ellenőrzését is, nem találtam a cisztát! A Vizsgáztató is megnézte, Ő sem találta! (Nagyon megrázott a tudat, hogy pár évvel korábban ugyan ez okból távolították el az én petefészkem)
 2. Egy másik példa! Egy rendezvényen találkoztam egy ismerőssel, duplájára dagadt a bal térde, mondtam neki hogy nem nagy probléma, egy hét alatt gyertyázással helyre lehet állítani.

Keserű mosollyal azt mondja, ne viccelj, 2x műtöttek 6 nap múlva lesz a 3. műtét. (ekkor sejtettem már, hogy komoly háttere van a dolognak)
Egy gyertyával megmutattam hogyan kell alkalmazni, 4 db-t odaadtam neki. 4 nap múlva felhívott és azt mondta, hogy nem csak teljesen leapadt, hanem már kocsit vezetett!
A műtét elmaradt, természetesen energetikai és tudati síkon is kellett dolgozni….
Megbeszéltük, megszívlelte, folyamatosan dolgozik fizikai, lelki és tudati síkon egyaránt-18 éve történt azóta térd probléma nem jelentkezett.”
CS. I. – egy Felhasználó, Budapest
******************************************

Írjon nekünk üzenetet!

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás