websikehealthcheck
websikehealthcheck

THAI MASSZÁZS

A Thai masszázs több mint 2500 éves múltra visszatekintő, az egész világon ismert, és egyre nagyobb tekintélynek örvendő természetes gyógymód.

Speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja. A masszázs koreográfiája komplex kezelést biztosít, mely átdolgozza a masszírozott személy energiapályáit, reflexzónáit, izmait, és ízületeit.

Oldja az energetikai blokkokat, ellazítja a testet és a lelket, csillapítja a fájdalmakat, méregtelenít, aktivizálja a vér és nyirokkeringést, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Így betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A masszázs eszközt nem igényel, s eredménye azonnal tapasztalható.

Törénete (wikipedia)
A thai masszázs gyakorlata a thai paraszti kultúrában gyökerezik. Vidéken a szülők rendszeresen megkérték gyermekeiket, hogy mezítláb a hátukat taposva oldják a görcsöket és csökkentsék a fájdalmat. (Ez a gyakorlat ismert Magyarországon is, a Dél-Dunántúlon még az 1950-es években is élt.)
Minden falunak volt gyógyító masszőrje, férfiak is és nők is, akihez a mezőgazdasági munkák után segítségért fordulhatott a lakosság az izomfájdalmak, rándulások, sérülések gyógyítására. Az évszázadok során ezek a gyakorlati ismeretek formális tudássá váltak. Ahogy a thai társadalom fokozatosan változáson ment keresztül és kialakultak a városok, a thai masszázs városi foglalkozássá vált és szükséges lett annak szabályozása. Kialakult az oktatásának módszere, létrejöttek a szabványai.

A második világháborút követően felgyorsultak az események a megfelelő oktatás, és a megfelelő tréningek iránti igények egyre nőttek. Egyre több állami és privát szervezet hirdetett tanfolyamokat, tréningeket. Ezért 2016-ban a Thai Egészségügyi Minisztérium szigorú szabályzást, akkreditációs eljárást vezetett be minőségellenőrzési rendszerrel, kötelező tananyaggal.


A hagyomány szerint a thai masszázs és thai orvoslás megalkotója Buddha orvosa, az időszámításunk előtti 5. században élt buddhista gyógyító Dzsíbaka Kumár Bhaccsa (ชีวกโกมารภัจจ์) volt, aki rendkívüli orvosi ismeretekkel és a gyógyító növények széles körű ismeretével rendelkezett. Azonban a thai orvoslás (tradicionális thai orvoslás) sokkal összetettebb annál, hogy egyetlen ember alkothatta volna meg.

Minden jelentős ázsiai kultúrkör (indiai, kínai és délkelet-ázsiai) hatása megfigyelhető benne. Ezeknek az ázsiai orvoslási rendszereknek és a népi hagyományoknak a szintéziseként jött létre a 19. században, de még napjainkban is eltérő változatai vannak Thaiföld különböző tartományaiban.

A sziámi királyi udvar évszázadokon át fontos szerepet játszott a thai masszázs megőrzésében. A királyi család tagjainak és az udvari arisztokráciának az ápolására külön királyi masszőr részleget tartottak fenn. Az udvari masszőrök és masszőrnők generációkon át gondoskodtak a thai masszázs fenntartásáról. III. Ráma (1787–1851) uralkodása idején került sor a thai masszázshoz kapcsolódó ismeretek összegyűjtésére, kodifikálására és népszerűsítésére. Rama király elrendelte a thai masszázs szabályait ábrázoló diagramoknak márványtáblákon történő rögzítését. Ezeket a márványtáblákat a bangkoki Vat Pho (templom) falán helyezték el a lakosság öngondoskodásának segítésére.

Forrás: wikipédia

Írjon nekünk üzenetet!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635