websikehealthcheck
websikehealthcheck

Hírek

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ ALAPMODUL 2023 szeptember

OKFŐ – Országos Kórházi Főigazgatóság –
vizsgára felkészítő alapképzés

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ ALAPMODUL TANFOLYAM
TANTERMI KÉPZÉS

Az őszi tanfolyam 2023. szeptember-30-án indul

Időtartama: 6 nap (3 hétvége)

A Természetgyógyászati alapismeretek képzés átfogó és széleskörű képet ad a természetgyógyászat egészéről, tisztázza a természetgyógyászati fogalmakat és módszereinek alkalmazási lehetőségét. Megfelelő alapot biztosít, amire a szakképzéseket fel lehet építeni.

2023 / ősz kurzus oktatási napjai:
2023. szeptember 30., október 1. (szombat, vasárnap)
2023. november 4., 5. (szombat, vasárnap)
2023. december 9., 10. (szombat, vasárnap)
Az oktatás minden nap 9-17h-ig lesz

Részvételi díj: 72.000,- Ft

A képzés helyszíne: Élőfény Oktató Kft.
1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2.
Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/003189

Oktatók:
Daróczi Zoltán Életmód tanácsadó és terapeuta
az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) vizsgabizottsági tagja

Részletes tematika 2023/ősz kurzuson: 

2023. szeptember 30. (szombat)
Propedeutika – Bevezetés a természetgyógyászatba * A természetgyógyászat alapfogalmai, definíciói * A természetgyógyászat története, filozófiai alapjai * A természetgyógyászat hazai és nemzetközi helyzete, beilleszkedése a társadalom és az egészségügy rendszerében * A természetgyógyászat tudományos alapjai * A természetgyógyászat pszichológiai, pszichoszomatikus, pszichoimmunológiai és pszichoneurológiai vonatkozásai
2023. október 01. (vasárnap)
*A természetgyógyászat hagyományos energetikai elmélete és azok jelenlegi magyarázata * A természetgyógyászat személyi feltételei * A természetgyógyászat kapcsolata más szakmákkal * A természetes életmód * Jogi, etikai alapismeretek * Vállalkozásmenedzsment
2023. november 4. (szombat)
Tradicionális keleti gyógyító rendszerek és népi orvoslás * A hagyományos kínai orvoslás * Ájurvédikus orvoslás * A hagyományos tibeti orvoslás * Népi orvoslás
2023. november 5. (vasárnap)
Alapmódszerek a természetgyógyászatban * Életmód-terápia * A táplálkozás * Mozgás- és masszázs (mozgatás) –terápiák * Fitoterápia * Méregtelenítő eljárások a természetgyógyászatban * Elemterápiák a természetgyógyászatban
2023. december 9. (szombat)
Újabb kori természetgyógyászati rendszerek és módszerek * Homeopátia * Az antropozófus gyógyászat * Manuálterápia * Biológiai fogászat * Kineziológia * Neurálterápia (gyógyanesztézia”) * Orvosok által végezhető egyéb komplementer gyógymódok * Ortomolekuláris medicina
2023. december 10. (vasárnap)
Állapotfelmérő módszerek a természetgyógyászatban * Az állapotfelmérés meghatározása, a módszerek lényege és elfogadottsága * Anamnézis a természetgyógyászatban * Alkat, tartás * Mikrorendszerek * Fizikális vizsgálatok * Műszeres vizsgálatok a természetgyógyászatban

További információ a képzési tematikával kapcsolatban:

Részvétel feltétele a képzéseken:
Érettségi bizonyítvány, betöltött 18. életév.
Az alapvizsgák és a szakmai vizsgák érettségivel is letehetők, de ÉTT (Életmód Tanácsadó és Terapeuta) szakvizsga esetén meghatározott felsőfokú végzettség és életkor szükséges.

Jelentkezés, helyfoglalás:

A tanfolyamra jelentkezni jelentkezési lap küldésével, és jelentkezési díj befizetésével lehet.
Az alábbi linkre kattintva kitöltheti és elküldheti jelentkezési lapját.
http://mcec.hu/jellap_masszazs
A jelentkezési lap megérkezését követően e-mailben elküldjük Önnek a jelentkezési díj utalásához szükséges információkat!
A jelentkezési díj megérkezéséről és a tanfolyamra való bekerülésről e-mailben visszaigazolást küldünk.

Jelentkezési díj a tanfolyamra: 15.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.) A részvételi díjból fennmaradó összeg a tanfolyam első napján, a tanítás megkezdése előtt fizetendő.
A jelentkezési díjat a képzést megelőző 15 napon belüli lemondás esetén nem fizetjük vissza, de időpont módosítási díj (3.000,- Ft) megfizetése mellett későbbi (vagy más) képzésre átvihető. Betegség esetén, orvosi igazolással a módosítás természetesen ingyenes.
Több mint 15 nappal a képzés kezdése előtt történő lemondás esetén 2.000,- Ft adminisztrációs díj levonása mellett a jelentkezési díj visszafizetésre kerülhet, illetve az időpont díjmentesen módosítható.

Jelentkezési határidő: Amíg szabad hely van a tanfolyamra. (Minél hamarabb, annál biztosabb!)
A tanfolyamra hozni kell: Füzetet és tollat a jegyzeteléshez.

Tankönyv(ek):

1. Dr. Tamasi József: Természetgyógyászati Alapismeretek (Tananyag a középfokú természetgyógyászati vizsgára készülőknek)
A tankönyv beszerezhető: https://www.flaccus.hu/termeszetgyogyaszati-alapismeretek-23424

2. Feladatgyűjtemény: Természetgyógyászati alapismeretek gyakorló feladatai (Feladatgyűjtemény természetgyógyászati vizsgára készülőknek)
A feladatgyűjtemény beszerezhető: https://www.flaccus.hu/termeszetgyogyaszati-alapismeretek-gyakorlo-feladatai-23184

3. Vizsgafelkészítő csomag (tankönyv+feledatgyűjtemény): https://www.flaccus.hu/termeszetgyogyaszat-vizsgafelkeszito-csomag-23423

A természetgyógyászati tanfolyam általános tananyaga:

1. Természetgyógyászati bevezetés:
A természetgyógyászat története, filozófiai alapjai: Taoista filozófia – a tao fogalma, hagyományos kínai medicina, életmód, kezelési módszerek. Védikus filozófia – ayurvédikus orvoslás: filozófiai áttekintés, életmód, kezelési módszerek – a dharma, az ayurvéda, a 3 dosha, a 3 guna. Buddhista filozófia – a zen buddhizmus, tibeti orvoslás; filozófiai háttér, gyógyszerek, egyéb módszerek. Holisztika, bio reform, a természetgyógyászat felosztása, kapcsolatrendszere, helye az orvoslásban. A természetgyógyászat kapcsolódása a mai orvostudomány egyes módszereihez.

2. Komplementer állapotfelmérő módszerek:
Természetgyógyászati állapotfelmérő módszerek. Az orvosi diagnosztika és a természetgyógyászati vizsgálatok kapcsolata. Anamnézis a természetgyógyászatban. Műszeres vizsgálatok, bioenergetikai és laboratóriumi vizsgálatok. Asztrológiai értékelések.

3. Klasszikus természetgyógyászati módszerek
Táplálkozástan és dietetika, fizio- és elemterápiák, a fitoterápia alapjai. Természetgyógyászati mozgás- és masszázsterápiák. Apiterápia.

4. Újabb kori természetgyógyászati módszerek:
Mikrorendszerek diagnosztikai értékelése: mikro holografikus rendszerek, az akupresszúrás pont jellemzői; arc-fül-írisz-nyelv-orr-szájüreg-szájüregi képletek reflexológiai vizsgálata. Biológiai fogorvoslás: története, meghatározása, jelentősége. Diagnosztika; a Voll-féle elekroakupunktúra szerepe a biológiai fogorvoslásban, terápiás lehetőségek. Kineziológia. Szemtréning

A modulvizsgára történő jelentkezés módja:

Vizsgáztatási joggal Magyarországon – minőségbiztosítási okokból – kizárólag az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóaág) rendelkezik. A vizsgára jelentkezni csak az arra feljogosított oktatási intézmény által kiállított, a tanfolyam eredményes elvégzését igazoló irattal (Tanúsítvány) lehet.

Az OKFŐ  vizsgákról, vizsgadíjakról az alábbi linken lehet tájékozódni:
https://www.enkk.hu/index.php/hun/okt-2/tgy/vizsgak-kepzesek

Az Élőfény Oktató Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/003189

Tájékoztató az OKFŐ 2023-as vizsgarendjéről:

Írásbeli vizsga tervezett időpontja
Jelentkezési anyag beérkezésének határideje

2023. április 5-6.

2023. január 15.

2023. június 5-6.

2023. március 15.

2023. szeptember 6-7.

2023. június 15.

2023. november 8-9.

2023. augusztus 15.

A természetgyógyászati alapmodul vizsgák díja 2023 évben 24.500,- Ft. (becsült)

Vizsgadíj befizetése: A modulvizsgadíj befizetése a jelentkezési határidő előtt történik banki átutalással az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság) bankszámla számára:
10032000-00362241-00000000 (MÁK-Magyar Államkincstár)
Utalás közlemény rovatában fel kell tüntetni a vizsgázó nevét (személyi igazolvány szerint) és a szak megnevezését (TGYM/hónap formátumban).

A hiánytalan, határidőre megküldött vizsgaanyaghoz, a vizsgadíj megfizetéséről szóló igazolást csatolni kell!

Az OKFŐ által lebonyolított úgynevezett köztes vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll.
A vizsgázó megfelelt, ha legalább 71 pontra teljesíti a feladatokat.

A sikeres modulvizsgáról “Igazolást” kap a vizsgázó, mely természetgyógyászati tevékenységre nem jogosít, de a szakmai vizsgára jelentkezés elengedhetetlen feltétele.

Természetgyógyász vizsgára jelentkezni csak életmód táborban való részvétel után lehet!

Életmód tábor:
Időtartama: 5 nap Részvételi díj: 126.000 Ft
A tábor célja, hogy a résztvevők egyéni élmény formájában találkozhassanak a természetgyógyászat gyakorlatával.
Itt nem csak az iskola tanáraival, hanem más gyakorló szakemberekkel találkozva, betekintést nyerhetnek a természetgyógyászat egy-egy területére, különös hangsúlyt fektetve a prevenciós módszerekre.

Tábor vezető: Daróczi Zoltán Természetgyógyász,
Akupresszőr, Alternatív masszázs és mozgásterapeuta, Bioenergetikus, Életmód tanácsadó és terapeuta, Fitoterapeuta, Reflexológus
az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) vizsgabizottsági tagja

A táborról további részleteket az Életmód tábor menüpontban talál!

További információk és jelentkezés:
Daróczi Zoltán
Telefon: +36-30/9-631-635
E-mail: mandala[kukac]termeszetesgyogymodok.hu
Munkanapokon: 9-18 h-ig:

Egy hallgatói vélemény a természetgyógyász tanfolyamról és az életmódtáborról:

“Nagyon sok minden megmozdult bennem már a természetgyógyász tanfolyam alatt, és nem csak a táborban, nem csak a tábor miatt vagyok hálás!.
Sorra veszem a tényeket.

– A holisztikus látásmódot először te magyaráztad el nekem a TGY tanfolyamon. Beleszerettem, és mint általános érvényű alapszabály, már az életem része. Köszönet érte!- A természetgyógyászat fontosságába és hatékonyságába vetett töretlen hitet rajtad láttam először – és ez azóta is visz előre, el sem tudod képzelni, milyen fontos útravalót kaptam tőled,

– A hangtálazást nálad és tőled láttam először- nem tudom, emlékszel-e rá, amikor az egyik hallgatótársamat hangtálaztad, én is jelentkeztem a kérdésedre, hogy engem is különösképpen behúzott az egész – azt hittem, azért történt, mert éreztem az energiáját a módszernek, a hangtálnak.
Akkor te azt mondtad, egyforma problémát rezegtetett meg a tanulótársamban és bennem. Örökre beleszerettem a hangtálazásba és elkezdett komolyan érdekelni, hogyan működik.

– Tőled kapva az ajánlást végül Kalmár Andreához mentem el tanfolyamra, és neked hála azt hiszem a lehető legjobb helyre kerültem, mert az intuitív módszer való igazán nekem.

– Hangtál-terapeuta lettem, már vannak klienseim és biztatóbbnál biztatóbb előrelépések az ő életükben is. Hála a hangtálazásnak- újra csak azt mondom, köszönöm neked, mert te nyitottad fel erre a szemem, tőled hallottam azt a két mondatot ami miatt hívásom lett. Ha valami érdekel, én nem állok meg addig, amíg mindent meg nem tudok róla, és ez az út is neked köszönhetően indult el.
Boldogan járok rajta és minden idegszálammal azt érzem, ez egy jó irány.

És most a tábor.

Életem egyik legmeghatározóbb élménye lett, rengeteg tapasztalással, és különleges eseménnyel, amik hónapokig járnak a fejemben

– Az a helyszín, ahová elhívtál minket, a Hortobágy, varázslatos volt. Megtapasztalni a test és az elme szabadságát egy ilyen végtelen horizontú helyen bárki lelkének táplálék lehet, aki értő szemekkel nézi – az én lelkemnek orvosság volt.

– A hatalmas vihar, amit közösen átéltünk, a maga váratlan, gyors, tomboló és megállíthatatlan, mivoltával és a maga mögött hagyott súlyos következményekkel szintén nagyon szimbolikussá vált számomra. Főleg amiatt, amit utána spontán szerveződve ez a félig összeszokott, közös lelkületű, ámde idegen emberekből álló csoport közösen végigcsinált a romok eltakarításánál és a segítségnyújtásnál. Büszke lehettem arra, aki vagyok, éreztem a természet által cibált porszem-lényem jelentéktelensége után az emberi nagyság erejét is, ami ott lakik bennünk és végül mégis, minden nehezítő körülmény ellenére utat tör magának, ha szükség van rá.

Ez az élmény sosem jöhetett volna létre, ha neked köszönhetően nem vagyunk ott, közösen, nem ilyen a lelkület és nem vagy tevékeny részese te is a folyamatnak. Nagy tanítás, mindenféle szempontból elemezve a történteket. Életre szóló útravaló nekem.

– Azzal kapcsolatban is nagy élmény volt ez, hogy milyen ereje van egy közösségnek, ha hasonló elvek hajtják a tagjait és közös az akarat. Nagyon jó volt hasonló értékrendű társakkal lenni.
Én is abban hiszek, hogy ez az igazi erő, ez ad szárnyakat az egyénnek és ez építi jól a közösséget is. Most már tudom, mit jelent az, hogy az egészséges élethez és elméhez a közösséghez tartozás tudata és a közösség támogató ereje is kell. Köszönet érte. Szerettem benne tevékeny tag lenni és sokat kaptam általa – általatok.

– Az újjászületés szertartáson, amíg kint voltunk a szabad ég alatt, olyan csodát láttam, amit még sosem.
Felhők közt cikázó villámokat, amik nem értek le a földre és nem sültek ki, csak folyamatosan hatottak a közegre és egymásra, újra és újra fényt formálva.
Ma már tudom, mert egy pilóta ismerősöm mesélte, hogy a viharos erejű szelek mellett repüléskor ezek a legveszélyesebb égi jelenségek, mert elképesztő erejük van. Ezt az erőt ott láttam először, és bár még keresem, pontosan mit is üzent akkor és ott az a tapasztalás, végül ez a mozaikdarabka is a helyére kerül majd.
Maga a szertartás is különleges volt, szerettem megtapasztalni, hányféle leszületés, hányféle módszer létezik az út bejárására, és hogy mennyiféleképpen tudjuk támogatni egymást ebben is.

– Prózai rész a felsorolásban, de a vegán konyha is isteni volt, sok jó ötlettel, amit az óta is használok, „food For the soul” – igazi lélektáplálék és enzimbomba.

– És végül az ügy, amire a választ kerestem: hogy ez lesz -e az utam…
Igen, ez lesz. Megkérdőjelezhetetlenül errefelé kell mennem. Most alá is rendeltem ennek mindent, és meg is fogom fizetni az árát, de nem baj. Kitalálom majd, hogyan boldoguljak úgy, hogy ennek a nehéz és szép szolgálatnak az igazsága és tisztasága megmaradjon.
A természetgyógyászat és a holisztikus szemléletű gyógyítás- illetve az öngyógyítás hatékony segítése egy olyan misszió, amibe teljes mellszélességgel egy életre bele tudok állni.
Rajtatok látom, mekkora munka, és milyen szép is egyben.
Későn kezdtem el, de két éve minden szabad percemben ezt tanulom és bár egy élet nagyon kevés arra, hogy a végére jussak, azt már tisztán érzem, hogy nem ebben az életben kezdtem el és minden nap egy újabb lépés a mélyebb tudás és hatékonyabb segítségnyújtás lehetősége felé.

Szívből köszönöm neked, hogy ott voltál az életem ilyen értelemben fontos sarokpontjainál, örökké emlékezni fogok Rá és a segítségre, amit annyiféleképpen adtál.
Köszönöm ezt a mondatot is tőled itt alul a legutolsó válaszodban, ami türelemből és kedvességből született.
„Jó talajra hullott, minden tanítás, már növöget a virág.”

Azóta is sokszor hallgattalak. A Vitalitás. hu podcastokban, az online Természetgyógyász konferencián és fogunk is találkozni még, nagyon sokszor.”

Szlobodnyik Kriszta

Szeretettel Várunk Minden Kedves Érdeklődőt!

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás