websikehealthcheck
websikehealthcheck

NLP önismereti módszer

Az NLP, neuro-lingvisztikus programozás, tapasztalatokra épülő pszichológiai és kommunikációs technikák rendszere, mely a nyelvhasználatot és a viselkedést tanulmányozva, a kiválóság felé igyekszik haladni.

Segít az egyes embereknek elsajátítani és megismerhetővé tenni ezt az alap rendszert. Az így elsajátított készség az NLP szerint alkalmazható az élet szinte bármely területén, ahol a hatékony kommunikáció elsődleges szempontként jelenik meg, pl. család, emberi kapcsolatok, nevelés, oktatás, ügyvezetés, stb.

Eszközei nem a klasszikus pszichológiai múltat elemző megközelítést alkalmazzák, hanem eredményközpontú változásra törekszenek.

Az NLP folyamatában rendszerezetten és hatékonyan használjuk a mindenkiben meglévő emlékezést, információ feldolgozást, ábrázolást, az érzékelést és reagálást, az élet számtalan területén.

Ez nagymértékben elősegíti a terápiában résztvevő ember szubjektív és objektív jólétét, környezetéhez való rugalmasságát, s minden olyan képességét, mellyel az adott helyzetnek megfelelően tudja alakítani életvitelét.

Figyelembe veszi a körülöttünk lévő világ és az emberi lét értelmezésével és struktúrájával kapcsolatos spirituális ismereteket. Törekszik a személyes jólét kialakításának következtében a magasabb rendű szellemi minőségekkel való kapcsolat kialakítására.

Figyelembe vesz lényegi, spirituális elveket is, pl. szeretetet, tudatosság fejlődését és az egyéni felelősséget is.

Kialakításában nagy szerepet játszott John Grinder és Richard Bandler, akik vizsgálták a leghatékonyabb terapeuták eredményeit.

Köszönet oktatóimnak, többek között: Daubner Bélának, Mórotz Kenéznek, Oláh Gyulának.

Írjon nekünk üzenetet!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635