websikehealthcheck
websikehealthcheck

Bioaktív kékjód

Hogyan segít a Bioaktív kékjód+?

Pajzsmirigygondok “alig eszem, mégis hízom”

Hogyan segít a Bioaktív kékjód+?: 180-200 ug. Naponta – minimum – ennyi jódra van szüksége egy felnőtt ember szervezetének ahhoz, hogy a pajzsmirigye jól működjön. Ez az ádámcsutka alatt, a légcső előtt elhelyezkedő, átlagosan 20 grammnyi, jelentéktelennek tűnő mirigy testünk egyik legfontosabb alkotóeleme. Olyan életfontosságú hormonokat termel, amelyek anyagcserénket szabályozzák.

Jelek, hogy baj van a pajzsmirigyeddel

A pajzsmirigy-működési zavarok nagyon gyakoriak a felnőtt lakosság – főleg a nők – körében. Ahhoz, hogy megértsd, miért is fontos a pajzsmirigy hibátlan működése, tisztában kell lenned a szerepével.

 

Pajzsmirigyhormonok

A pajzsmirigy két fontos hormont termel: a thyroxint (tiroxin vagy rövidítve T4) és a trijód-thyronint (trijód-tironin vagy T3). A T4 négy jódatomot, a T3 pedig három jódatomot tartal­mazó thyirozin-alapú aminosav származék.

A pajzsmirigy 90%-ban T4-et termel, melynek a biológiai aktivitása 3-4-szer gyengébb a T3-énál. A T4 a sejtekben T3-má tud alakulni.

Hízás, idegesség, meddőség oka is lehet a pajzsmirigy rendellenesség

Kicsi, jelentéktelen, különösebb törődést nem igénylő szerv – gondolják sokan, pedig helytelen mű­kö­dése minden alapvető életfolyama­tunk­ra, és ezáltal az egész szervezetünkre kihat.

Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus, immunológus: Hízás, idegesség, meddőség oka is lehet a pajzsmirigy rendellenesség: Kicsi, jelentéktelen, különösebb törődést nem igénylő szerv – gondolják sokan, pedig helytelen működése minden alapvető életfolyamatunkra, és ezáltal az egész szervezetünkre kihat.

Egy betű, amely javítja az intelligenciát

Egy betű, amely javítja a születendő gyerekek intelligenciáját – Hogyan segít a Bioaktív kékjód+?: Magyarországon hiány van belőle, pedig a születendő gyerekek intelligenciájára befolyással van. Mi köze mindehhez az I betűnek? Nem jár látványos tünetekkel, nem okoz hirtelen halált, és szenzációként sem lehet eladni, ezért meglehetősen keveset hallunk a Magyarországon komoly népegészségügyi problémának számító jódhiányról.

Rejtett éhség

prof. dr. Török Szilveszter – A jódhiány okozta hormonális zavarok nem mutatnak azonnal külsőleg kifejezett tüneteket, ezért a jódhiányt, rejtett éhség-nek is nevezik. Leginkább a gyermekek szenvednek tőle, gyenge teljesítményt nyújtanak az iskolában, nehezen sajátítanak el új ismereteket.

Szerves kötésű jódkészítmények

Szerves kötésű jódkészítmények emberek és állatok napi jódszükségletének fedezésére – Hogyan segít a Bioaktív kékjód+?: Hivatalos adatok szerint Magyarország területének 80-84%-án a vizek és a talajok jódszegény állapotban vannak. Az ivóvizek jódtartalma: 3200 település közül csak 84 település lakói fogyasztanak megfelelő jódtartalmú vizet (150 mikrogramm literenként).

forrás: (C) www.kekjod.hu weboldal

Írjon nekünk üzenetet!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635