websikehealthcheck
websikehealthcheck

Akupresszúra kezelés

Az egyik legkedveltebb terápiás módszerem.

Maga a szó pontmasszázst jelent. Eredete a régmúlt idők kezdetétől fogva átível a mai gyógymódok rendszerébe. A kutatások, a szóba jöhető idegi- pályarendszerek, kapcsolatok mellett, különféle speciális hatások létrejöttében is szerepet játszó anyagok, pl. neuropeptidek hatásmechnizmusára is kiterjednek.

Az akupunktúrához hasonlóan az energiacsatornák testfelszínre nyíló pontjaival és a különböző mikro-területeken lévő (fül, skalp, kéz, láb) felületekkel is dolgozunk. E pontokat általában mechanikus ingerrel, de kristályokkal és lézerrel is kezelem.

A terápia a keleti vizsgálati módszerek eredményei alapján, összehangoltan történik. Alkalmazom a köpölyözés, a moxálás, a fül- és testgyertya technikákat is. Különböző terápiás magocskákat, mágnes golyócskákat, Cross Tape tapaszokat is felragasztunk a test speciális pontjaira.

Vendégeim ún. házi feladatokat is kapnak, hogy otthonukban hogyan lehet a csatornákat szabaddá tenni, az energiaáramlást elősegíteni, önmasszázzsal és gimnasztikai gyakorlatokkal.

A kúra alatt lehetőségekhez mérten, az 5 elem gyógymódjának megfelelően, táplálkozásba beilleszthető útmutatót is kapnak a hozzám fordulók.

Meridiánok — Daróczi Zoltán előadása — konkrét példák az alkalmazásra.

Írjon nekünk üzenetet!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Időpont foglalás:

+36 30 963 1635